AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fare okuna ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fare okuna ne denir?​

imleç ile karıştırılabilir. imleç yazı alanındaki düz (dümdüz) ince çizgidir. klavyeden girilen verinin etki edeceği yeri gösterir. misal word’de yazı yazarken sayfa üzerinde hem normal imleci hem de fare imlecini aynı anda görebilirsiniz.

Fare imlecinin diğer adı nedir?​

Fare imlecinin diğer adı nedir?
İmleç, fareyi kontrol etmek; işaretleme, tıklama, tutma ve sürükleme gibi işlemleri yaparken gördüğümüz ok işaretine verilen isimdir. Her işletim sisteminde fare imlecinin görüntüsü farklı olabileceği gibi kullanıcı dilerse imleci kendince özelleştirebilir.

İmleç ne işe yarar?​

İmleç ne işe yarar?
İmleçler, SQL Server üzerinden döndürülen belli bir kayıt kümesi üzerinde satır satır işlem yapabilmeye olanak sağlayan veritabanı nesneleridir. Satır bazında işlem yapmak aslında programlama ile uğraşanlar için sıradan işlerdendir.

Bilgisayar mouse simgesi nasıl değiştirilir?​

Windows 10’da fare imleci değiştirme nasıl yapılır?
- Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar’a gidin.
- Adım #2: Kişiselleştirme sekmesine girin.
- Adım #3: Temalar kısmında Fare İmleci seçeneğine tıklayın.
- Adım #4: Düzen kısmından dilediğiniz Fare İmleci setini seçin ve Uygula’ya basıp işlemi tamamlayın.

Bilgisayar Mouse ne demek?​

Bilgisayar Mouse ne demek?
Fare, (İngilizce: mouse), genellikle avuç içinde tutulan, hareketleri bilgisayar ekranındaki imlecin hareketlerini kontrol eden, bilgi giriş aygıtıdır. Fare modeline göre üzerinde bir veya daha fazla sayıda tuş ve tekerlek bulunabilir. İlk bilgisayar faresi 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından yapıldı.

Imleç Türkçe mi?​

Imleç Türkçe mi?
Imleç kelimesi Türkçe’de “işaretlemek” anlamına gelir. Yeni Türkçe imle- “işaretlemek” fiilinden +Iç sonekiyle türetilmiştir.
Bilgisayar faresi nasıl değiştirilir Windows 7?​
Fare işaretçinizin görünümünü değiştirme
- Başlat seçeneğine tıklayın.
- İşaretçiler sekmesine tıklayın.
- Özelleştir kutusunda işaretçi işlevine (Normal Seçim gibi), ardından da yeni bir işaretçi görüntüsü seçmek için Gözat seçeneğine tıklayın.
- Değişikliklerinizi kaydetmek için Uygula ve Tamam seçeneklerine tıklayın.

İmleç terimi genellikle fare imlecinin görevini tanımlamak için kullanılır. Bilgisayar kullanımında imleç, fare hareketlerini takip ederek ekranda belirli şekillerde hareket eden işaretçidir. İmleç, kullanıcının fareyi kontrol ederek ekran üzerindeki nesnelere, programlara veya işlevlere erişmesine yardımcı olur.

Fare imlecinin diğer adı genellikle "imleç" olarak bilinir. İmleç, fareyi kontrol etmek için kullanılan işaret okudur ve genellikle bilgisayar ekranında görüntülenir. Kullanıcıların fare imlecini akışkan bir şekilde yönlendirmesine ve işaretlemesine olanak tanır.

İmleçler ayrıca veritabanı sistemlerinde de kullanılır. SQL Server gibi veritabanı sistemlerinde, imleçler bir kayıt kümesi üzerinde satır bazında işlem yapmaya yardımcı olan veritabanı nesneleridir. Bu imleçler, programcıların SQL sorgularıyla veriler üzerinde işlem yapmalarını sağlar.

Bilgisayar fare imleci, Windows 10 gibi işletim sistemlerinde kolayca değiştirilebilir. Ayarlar bölümünden fare imleci seçeneklerine erişerek farklı fare imleci setleri arasından seçim yapabilir ve tercih ettiğiniz fare imleci görünümünü belirleyebilirsiniz.

Fare, genellikle bilgisayar kullanımında avuç içinde tutulan ve ekran üzerindeki imlecin hareketlerini kontrol eden bir bilgi giriş aygıtıdır. Fare modellerine göre farklı tuş ve tekerlek seçenekleri bulunabilir. Fareler, bilgisayar kullanıcılarının ekran üzerinde gezinmelerini, seçim yapmalarını ve işlevleri gerçekleştirmelerini sağlar.

"İmleç" kelimesi Türkçe bir kelimedir. Türkçe'de "işaretlemek" anlamına gelir. "İmleç" kelimesi, Türkçe'deki "işaretlemek" fiilinden türetilmiştir ve bilgisayar kullanımında yaygın olarak kullanılan terimlerden biridir.

Geri