AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fare kulagi tohumu ne renk?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.812
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fare kulağı tohumu ne renk?​

Dichondra Fare kulağı ülkemizde kundura çimi olarak ta bilinen yayılıcı, boylanmayan, biçme ve kesme istemeyen bakımı zahmetsiz çok yıllık, yaz kış yeşil bir yer örtücü bitkidir….Ek bilgiler.
Ekim zamanı | : | Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim
Çiçeklenme zamanı | : | İlkbahar, Kış
Çiçek rengi | : | Beyaz
Türüne göre | : | Yerörtücü

Fare kulağı dekara ne kadar atılır?​

Fare Kulağı Tohumu-500 Gr. 1 Kg -50 metrekare alana ekim yapılır. >

Fare kulağı gölgede yetişir mi?​

Fare kulağı gölgede yetişir mi?
Fare kulağı çimi, genellikle halk arasında yer örtücü çim olarak bilinen bir yeşilliktir. Bahçede özellikle ağaçların etrafında yeşillik görünmesini istiyorsanız, çok fazla güneş almayan ve genellikle gölgelik alana sahipseniz, mutlaka tavsiye edilen yer örtücü bir bitkidir.

Fare kulağı yayılır mı?​

Fare kulağı çiminin kendine has zarif bir görüntüsü vardır. Yuvarlak yaprakları ile sık bir şekilde birbirlerine dolanarak, etrafa hızlıca yayılırlar Kadifemsi dokusu ve gümüş gri parlak rengi ile kullananların memnun kaldığı örtücü bir çim özelliği taşımaktadır.

Fare kulağı tohumu kaç günde çıkar?​

Fare kulağı tohumu 15 gün içinde çimlenir.

Fare kulağı ne kadar sürede çıkar?​

Fare kulağı ne kadar sürede çıkar?

Fare kulağı üzerine basılır mı?​

Normalde Fare kulağı biçilse de, çok sık biçildiği takdirde, bitkinin gümüş rengi parlaklığı kaybolmaktadır. Ayrıca tüylü hassas dokusu ile üzerine basıldığında bile çabuk zarar gören bir çim olmasından, biçilmeden bırakılması tavsiye edilmektedir.

Fare kulağı çimine basılır mı?​

Fare kulağı çim tohumu ne zaman ekilir?​

Fare kulağı çim tohumu ne zaman ekilir?
Fare Kulağı Çim Tohumu Nasıl Ekilir? Hava koşullarına göre tohum ekimini, Mart-Nisan-Mayıs ile Eylül-Ekim-Kasım ayları arasında, aşırı sıcak ve kuru dönemler dışında, şemada gösterildiği gibi çapraz savurma yöntemiyle yapın.
 
Fare kulağı bitkisi hakkında verdiğiniz bilgiler çok yararlı ve detaylı. Fare kulağı, yayılıcı, boylanmayan, biçme gerektirmeyen ve bakımı kolay bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Ekim zamanları Mart, Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını içeriyor ve çiçeklenme zamanı ilkbahar ve kış dönemlerine denk geliyor. Beyaz çiçekleri olan fare kulağı, yer örtücü bir tür olarak tanımlanıyor.

Fare kulağı tohumu dekara atıldığında, 500 gram ya da 1 kilogramlık miktarlarla 50 metrekare alana ekim yapılabilir. Gölgede yetişebilen bir bitki olan fare kulağı, özellikle gölgeli alanlarda güzel bir şekilde gelişim gösterebiliyor.

Fare kulağı çimi, yayılıcı bir yapıya sahip olup kendine has zarif bir görüntüye sahip. Tohumların çimlenme süresi genellikle 15 gün olarak belirtiliyor. Ayrıca fare kulağı bitkisi üzerine basıldığında veya biçildiğinde zarar görebileceği için dikkatli olunması gerekiyor.

Fare kulağı çim tohumu ise genellikle Mart, Nisan, Mayıs ile Eylül, Ekim, Kasım ayları arasında, aşırı sıcak ve kuru dönemler dışında ekilmelidir. Çapraz savurma yöntemiyle ekim yapılabilmektedir.

Bu bilgiler ışığında, fare kulağı bitkisinin ekimi ve bakımıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Geri
Üst