AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Farda Buharlasma neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Farda Buharlaşma neden olur?​

İçeride ki nem oranı artıp doyum noktasına ulaşınca nem far içindeki soğuk kısımlarda yoğunlaşır ve böylece buğu oluşur. Genellikle araç kullanıldıktan sonra park edildiğinde buğu oluşmasının sebebi, far içi ısının en yüksek noktaya ulaşmış olması ve hava dolaşımının olmamasıdır.

Far su alırsa ne olur?​

su alması şase yaptırmaz, ancak zamanla kararma yapar.
Far camı neden buğulanır?
Farın yakılması, dış ortam ısısının aniden azalması, motor veya radyatörün ısısının etkisi ve benzeri nedenler farın içindeki ısıyı artırır. Isının etkisi ile farın iç yüzeyindeki nem içeri doğru yayılır. Farın içindeki havanın nemi doyum noktasına ulaşınca da nem farın soğuk kısımlarında yoğunlaşarak buğuyu oluşturur.
LED far ömrü ne kadar?
LED far ampullerinin ömrünün normal bir kullanımda 2-10 yıl arasında olması beklenir.

LED far neden bozulur?​

Far ve stop lambalarında yaşanan LED arızalarının en yaygın sebepleri; kalitesiz LED’lerin kullanılması, LED’lerin uygun şekilde lehimlenmemesi, yüksek sıcaklığa maruz kalması, soğutucu tasarımının yeterli olmaması, güç besleme devresinde sabit akım sınırlaması olmaması ve akü ile ilgili sorunlardır.

Far kırılınca ne yapılır?​

Kırık göz farını onarmanın yolları
- Adım: Paramparça edin. Doğru duydunuz.
- Adım: Alkol ekleyin. Parçalanmış farınıza damlalık yardımıyla birkaç damla saf alkol ekleyin.
- Adım: Presleyin. Farın ebatlarıyla uyuşan bir bozuk parayı temiz bir kumaşa sarın ve farın üzerine 30 saniye boyunca bastırın.
- Adım: Bekleyin.
Xenon far aküyü etkiler mi?
Her defasında düğme takıp marşa bastıktan 10-20 saniye sonra farları açarsanız ve motosikletinizde sıradışı bir durum yoksa . Herhangi bir akü ömrü azalması veya yolda kalma ihtimaliniz kalmaz.
LED xenon fara zarar verir mi?
Xenon farların arabalara kesinlikle herhangi bir zararı yoktur. Hatta son derece düşük enerji ile çalıştıklarından dolayı arabanızın enerjisini çok fazla kullanmadan yüksek far aydınlatması sağlar.

Sararan far camı nasıl temizlenir?​

Sararmış farlar nasıl parlatılır?
- Arabanızın far yüzeyini otomobil pastasını sürdüğünüz bir bez ya da fırça yardımı ile ovalayarak temizleyin.
- Yüzeyi tamamen pasta ile ovduktan sonra bir müddet bekleyin.
- Temiz nemli bir bez ile üzerinden geçerek farınızın üzerindeki otomobil pastasını tamamen silin.

Geri