AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Farabi kimdir felsefesi nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Farabi kimdir araştırma ödevi?
Tam adı, Ebu Nasr Muhammed bin Muhammed el-Farabi'dir. Batıda Alpharabius adıyla bilinmektedir. Farabi'nin bilgi felsefesinin en önemli kısmını mantık felsefesi oluşturur. Ünlü filozof aynı zamanda gökbilimci, mantıkçı ve müzisyendir.

Farabi hangi dine mensup?
Farabi, Kindi'nin kurucusu olduğu kabul edilen ve İslam felsefesi içinde rasyonal/Aristocu eğilimi ifade eden Meşşaîlik akımının ikinci kurucusudur.

Farabinin varlık anlayisi nedir kısaca?
Fârâbî felsefesinin temelinde Tanrı yer almaktadır. Fârâbî, Tanrı anlayışını ortaya koyarken kendine özgü bir öğreti geliştirmiş ve İslam kültürü içerisinde, Tanrı'dan, felsefenin diliyle bahsetmiştir. Tanrı'yı zorunlu varlık olarak gören Fârâbî, Tanrı'da varlık ve mahiyet ayırımı olmadığını belirleyen ilk filozoftur.

Farabi kimdir proje ödevi?
Ailesi aslen İranlı soyundan olan Farabi'nin tam adı Ebu Nasır Muhammed İbn el- Farah el Farabi'dir. Farabi'nin atalarının zamanında Türkistan'a göç ettiği bilinmektedir. Kendisi 8 – 13. Yüzyıllar arasında İslam'ın Altın Çağı olarak adlandırılan dönemde yaşamış olan çok ünlü bir filozof ve bilim adamıdır.

Farabi kimdir kısaca maddeler halinde?
Türk asıllı İslam felsefecisidir. Asıl adı Ebu Nasr Muhammed bin Tahran bin Uzlug olan ve Batı kaynaklarında "Alpharabius" adıyla anılan Farabi, Türkistan'ın Farab (Otrar) kentinde doğduğu için Farabi (Farablı) diye anılır.

Farabi kimdir icatları?
Farabi ilk modern ses anlayışını ortaya koymuş kişidir. Ses dalgalarının varlığını ve sesin dalgaların formuna göre değiştiğini ispatlamıştır. Bu sayede kaideleri (ses tonlarını) mantıklı yollardan açıklayıp musiki aletlerinin yapımını kolaylaştırmıştır. Bunun dışında Farabi, kanun denen bir tür sazı da bulmuştur.

Farabi sistemi ne demek?
Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Geri