AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Farabi ile gecis nasil olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Farabi ile geçiş nasıl olur?​

Farabi Değişim Programı için başvurular, üniversitenin ilan etmiş olduğu başvuru tarihleri arasında yapılır. Öğrencinin, istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmesi gerekir. Öğretim gördüğü üniversite tarafından değerlendirilen başvurular olumlu sonuçlanırsa karşı üniversiteye bildirilir.

Farabi kaç kez yapılır?​

Her bir eğitim öğretim kademesinde birer defa Farabi Değişim Programı’na katılabilirsiniz. Ancak, bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca sadece bir defaya mahsus ve sadece bir eğitim öğretim kademesinde ve aynı eğitim öğretim yılı içerisinde olmak üzere, en az bir, en fazla iki yarıyıl burslu öğrenci olabilir.
Farabi yapmak için ortalama kaç olmalı?
Ön Lisans ve Lisans öğrencisiysen ilk yılını tamamlamış olman ve genel not ortalamanın en az 53,33; Y.lisans ve doktora öğrencisiysen de ilk yarıyılını tamamlamış olman(Hazırlık ve Bilimsel Hazırlık dönemlerinde başvuruda bulunamazsın.) ve genel not ortalamanın en az 65 olması gerekiyor.

Farabi kaçıncı sınıfta yapılıyor?​

Kimler Katılabilir? Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.

2022 2023 Farabi olacak mı?​

2022 – 2023 Akademik Yılında Farabi Değişim Programı Öğrenci Değişimleri YÖK Kararı ile İptal Edilmiştir!
Üniversitede farabi yapmak ne demek?
Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.
Farabi Değişim Programı içerisinde öğrenciler ya da öğretim üyeleri kendi kurumlarından başka bir öğretim kurumunda bir ya da iki yarıyıl süresince eğitimlerine devam etmektedirler.

Geri