- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Farabi hangi dönemlerde yapılır?
Farabi Değişim Programı, Türkiye’deki üniversiteler arasında bir dönem (Sadece Güz Dönemi) ya da bir yıl (Güz+Bahar Dönemi) öğrenci hareketliliğine olanak sağlayan bir programıdır.Üniversite son sınıfta Farabi yapılır mı?
Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.Farabi Değişim Programı ne demek?
“Farabi Değişim Programı” Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir “Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı”dır.
Farabi yapmak için ortalama kaç olmalı?
Ön Lisans ve Lisans öğrencisiysen ilk yılını tamamlamış olman ve genel not ortalamanın en az 53,33; Y.lisans ve doktora öğrencisiysen de ilk yarıyılını tamamlamış olman(Hazırlık ve Bilimsel Hazırlık dönemlerinde başvuruda bulunamazsın.) ve genel not ortalamanın en az 65 olması gerekiyor.
Farabi ne zaman yapılır 2021?
2020-2021 Akademik yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 2 Mart -16 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.2 dönem farabi yapılır mı?
Bu konuda çalışmalar sürmektedir. Şu an itibariyle herhangi bir barınma imkânı söz konusu değildir. 23.Farabi öğrencileri aynı akademik yıl içerisinde 2 dönemliğine gidebilirler mi? Evet gidebilirler.Son dönem Farabi yapılır mı?
1 dönem farabi yapıp geri dönebilirsiniz. ancak, eğer 1 dersin bile dönemi farklıysa, yani kendi üniversitenizde 1. dönem almanız gereken bir ders gittiğiniz üniversitede 2. dönemde ise siz güz döneminde bu dersi almayarak kaçırdınız demektir ve geri dönseniz bile okulunuz yarım dönem uzar.
Farabi Programı nedir kısaca?
Farabi Değişim Programı; üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.
Öğrenci değişim programı olan Farabi, iki üniversite arasında yapılan anlaşmaya çerçevesinde öğrencilerin belli dönemlerde başka okulda eğitimini sürdürmesidir. İki üniversite kurumu arasında rektörler tarafından imzalanan anlaşma metnidir.
MADDE 11 – (1) Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilmek için başvuran öğrencilerde aranacak asgarî şartlar şunlardır: a) Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması, b) Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not …
Farabi ne kadar burs veriyor?
Farabi Değişim Programı kapsamında Üniversitemizin anlaşmalı olduğu tüm devlet Üniversitelerinde öğrenim görmek isteyen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı Güz Dönemi için 4 ay süre ile 600,00 TL olarak ödeme yapılacaktır.
Üniversitede Farabi ne zaman yapılır?
2021 2022 Farabi yapılacak mı?
Korona Virüs (Covit-19) Pandemi süreci nedeniyle mevcut riskler gözönüne alınarak, Farabi Değişim Programı kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılında da değişim yapılmaması Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 20.01.2021 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.Son dönem farabi yapılır mı?
Farabi ikinci dönem yapılır mı?Farabi şartları nelerdir?
1) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 650,00 TL olarak belirlenmesi, p’lik ödemeler aylık 455,00 TL olarak, 0’luk ödemeler güz dönemi transkriptteki başarı durumuna göre yapılmaktadır.
Üniversiteler Arası farabi nasıl yapılır?
Farabi Değişim Programı için başvurular, üniversitenin ilan etmiş olduğu başvuru tarihleri arasında yapılır. Öğrencinin, istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmesi gerekir. Öğretim gördüğü üniversite tarafından değerlendirilen başvurular olumlu sonuçlanırsa karşı üniversiteye bildirilir.Farabi Değişim Programı hangi öğrenciler yararlanabilir?
Farabi yapan öğrenciler ne kadar para alıyor?Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs ödemesi yapılmaktadır. Öğrenci Güz yarıyılı için 4 ay, Bahar yarıyılı için 4 ay olmak üzere toplam 8 ay burs alır. Toplam burs tutarının %70’i, bir yarıyıl için 4 aylık, iki yarıyıl için 8 aylık süre boyunca aylıklar halinde öğrenci hesabına yatırılır.
2020-2021 Akademik yılı Güz / Güz-Bahar yarıyılı başvuruları 02–16 Mart 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Farabi Değişim Programı kapsamında üniversitemize GELMEK isteyen öğrencilerin başvuruları belirlenen tarihler arasında AKSİS üzerinden online olarak alınacaktır.
2 dönem Farabi yapılır mı?
2022 – 2023 Akademik Yılında Farabi Değişim Programı Öğrenci Değişimleri YÖK Kararı ile İptal Edilmiştir!
Farabi Değişim Programı Kapsamındaki Üniversiteler