AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Farabi de alttan ders sorun olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Farabi de alttan ders sorun olur mu?​

SORU 6: Alttan dersimin kalması ya da dönem uzatmış olmam bu programdan faydalanmama engel mi? Hayır. Kayıtlı olduğun Üniversitenin uygun bulması halinde programdan faydalanman konusunda bir engel bulunmamaktadır. Alttan kalan derslerini programının uyuşması halinde gittiğin Üniversitede de alabilirsin.

Farabi hangi dönemlerde yapılır?​

Farabi Değişim Programı, Türkiye’deki üniversiteler arasında bir dönem (Sadece Güz Dönemi) ya da bir yıl (Güz+Bahar Dönemi) öğrenci hareketliliğine olanak sağlayan bir programıdır.

Tek derste devam zorunluluğu var mı?​

Tek derste devam zorunluluğu var mı?
MADDE 27 – (1) Tek ders sınavı normal eğitim-öğretim süresi içinde mezuniyeti için tek dersi kalan ve bu ders için devam zorunluluğunu yerine getirmiş olan öğrenciler için yapılan bir sınavdır.

2022 2023 Farabi olacak mı?​

2022 2023 Farabi olacak mı?
2022 – 2023 Akademik Yılında Farabi Değişim Programı Öğrenci Değişimleri YÖK Kararı ile İptal Edilmiştir!

Farabi süresi ne kadar?​

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi kaçıncı sınıfta yapılıyor?​

Kimler Katılabilir? Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.

Farabi ne zaman yapılır 2021?​

Farabi ne zaman yapılır 2021?
2020-2021 Akademik yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 2 Mart -16 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tek ders sınavı dönemlik mi?​

Tek ders sınavı dönemlik mi?
1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.

Öğrenci hangi durumlarda derse devam etmek zorunda değildir?​

Teorik dersin devam şartını sağlayan, ancak dersi tekrar almak zorunda kalan veya harf notunu yükseltmek amacı ile dersi tekrarlamak durumunda kalan öğrenciler, derse devam etmek zorunda değildir.

2022 Farabi olacak mı?​

2021-2022 Farabi olacak mı?​

2021-2022 Farabi olacak mı?
Korona Virüs (Covit-19) Pandemi süreci nedeniyle mevcut riskler gözönüne alınarak, Farabi Değişim Programı kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılında da değişim yapılmaması Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 20.01.2021 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Farabi ile geçiş nasıl olur?​

Farabi ile geçiş nasıl olur?
Farabi Değişim Programı için başvurular, üniversitenin ilan etmiş olduğu başvuru tarihleri arasında yapılır. Öğrencinin, istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmesi gerekir. Öğretim gördüğü üniversite tarafından değerlendirilen başvurular olumlu sonuçlanırsa karşı üniversiteye bildirilir.
 
Farabi değişim programı hakkında merak ettiğiniz konuları detaylı olarak cevaplayayım:

1. **Farabi de alttan ders sorun olur mu?**
Alttan dersin kalması ya da dönem uzatmış olmanız, Farabi programından faydalanmanıza engel değildir. Üniversitenizin onay vermesi durumunda programdan yararlanabilirsiniz. Alttan kaldığınız dersleri, Farabi programı kapsamında gittiğiniz üniversitede de alabilirsiniz.

2. **Farabi hangi dönemlerde yapılır?**
Farabi Değişim Programı, Türkiye'deki üniversiteler arasında bir dönem (sadece Güz Dönemi) ya da bir yıl (Güz + Bahar Dönemi) öğrenci değişimine olanak sağlar.

3. **Tek derste devam zorunluluğu var mı?**
Tek ders sınavı, normal eğitim-öğretim süresi içinde mezuniyeti için tek dersi kalan ve devam zorunluluğunu yerine getiren öğrenciler için yapılan bir sınavdır.

4. **2022 2023 Farabi olacak mı?**
2022-2023 Akademik Yılında Farabi Değişim Programı Öğrenci Değişimleri YÖK Kararı ile İptal Edilmiştir.

5. **Farabi süresi ne kadar?**
Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmeyi amaçlar.

6. **Farabi kaçıncı sınıfta yapılıyor?**
Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Farabi programına başvurabilir. Lisans veya ön lisans öğrencileri hazırlık veya birinci sınıf düzeyindeyken programa katılamazlar.

7. **Farabi ne zaman yapılır?**
Farabi Değişim Programı başvuruları genellikle ilan edilen tarihler arasında yapılır. Örneğin, 2020-2021 Akademik Yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 2 Mart - 16 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

8. **Tek ders sınavı dönemlik mi?**
Tek ders sınavları genellikle güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra iki defa yapılır. Bir eğitim-öğretim yılı içinde öğrenci, kayıtlı olduğu programda bir kere bu sınava girebilir.

9. **Öğrenci hangi durumlarda derse devam etmek zorunda değildir?**
Teorik dersin devam şartını sağlamış olsa da dersi tekrar alması gereken veya harf notunu yükseltmek amacıyla tekrarlamak zorunda kalan öğrenciler, derse devam etmek zorunda değildir.

10. **Farabi ile geçiş nasıl olur?**
Farabi Değişim Programına başvurular, üniversitenin belirttiği tarihler arasında yapılır. Başvuru sürecinde istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü'ne teslim etmeniz gerekmektedir. Değerlendirmesi olumlu sonuçlanırsa, başvurunuz karşı üniversiteye iletilecektir.
 
Geri
Üst