Falafel

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Falafel Tanımı İçin Gereçler
1,5 bardak nohut
1 kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1-2 kol taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Nohutları bir gece evvelce suya koyuyoruz ki kabarsınlar. Dikkat, haşlamadan yalnızca suda beklettiğimiz nohutları kullanıyoruz.
Nohutları robota alalım, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyelim, robotu biraz çalıştıralım, önden çok az bu gereçlerimiz bir karışsın, çok az 3-5 saniye kadar.
Doğranmış maydanoz, taze soğan, baharatları ve karbonatı da ekleyelim. Karbonat yerine kabartma tozu kullanabilirsiniz.
Tüm gereçleri robotta güzelce çekiyoruz, macunumsu bir kıvam elde etmeye çalışıyoruz.
Artık karışımı öbür bir kaba alın, ben kızartırken dağılmasın diye 1-2 kaşık un ekliyorum, güzelce karıştırıyorum. Buzdolabında 1 saat kadar bekletiyorum.
Pişirme sürecini derin ve kızgın yağda yapacaksanız un eklemeden yapabilirsiniz. Unun vazifesi fırın yahut az yağda kızartırken köfteleri dağılmamasını sağlamaktır.
Un eklemezseniz fırında yahut az yağda köfteler dağılır. Un eklemeyecekseniz yağ uygunca kızsın, köfteyi yağa bıraktığınızda dışı süratli bir formda kızarmalı ki dağılmasın. ben un ekleyerek garantiye alıyorum özcesi.
Hamurumuzu, harcımızı ne derseniz artık, istediğimiz boyut ve formda kızartmak için hazırlıyoruz, ben ceviz den çok az irice toplar yapıyorum.
Güzelce kızartıyoruz ve servis ediyoruz. Yanında yeşil salatalar ve tahinli soslar kusursuz oluyor. Afiyet olsun
Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst