Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Falafel turkce ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Falafel türkçe ne demek?​

Falafel kelimesi Türkçe’de “nohut ezmesiyle yapılan içli köfte” anlamına gelir. Arapça flfl kökünden gelen falāfil فلافل z “nohut ezmesiyle yapılan içli köfte” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça fulful فلفل z “biber” sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için darülfülfül maddesine bakınız.
Falafel dürüm nasıl yapılır?
Falafel Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maydanoz ve taze kişnişin sap kısımlarını ayırarak ince ince kıyın.
- Derin bir kabın içine daha önceden ıslatıp, haşladığınız nohutlarınızı koyun.
- Karıştırdığınız tüm malzemeleri mutfak robotuna alın.
- Derin bir tencereye sıvıyağı alın ve kızdırın.

Falafel nedir malzemeleri?​

Falafel tarifi sofralarında değişik lezzet arayanların hazırladığı yemeklerden. Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik.
Falafel Burger nasıl yapılır?
Blenderın hazenesine haşlanmış nohutları, maydanozu, baharatları, tahini, sarımsağı alın ve püre kıvamına gelinceye kadar çekin. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına gelen falafel harcını elinizle porsiyonlayın. İki büyük parça olarak porsiyonladığınız falafel köfteleri buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

Evde falafel nasıl yapılır?​

Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzün ve bir rondonun içine dökün.
- Nohutların üzerine önceden küp küp doğradığınız soğanları, sarımsakları ilave ederek rondoyu bir kez çalıştırın.
- Ardından doğradığınız maydonozları, taze soğanı ekleyip rondoda karıştırın.
Falafel kızartırken neden dağılır?
Yine dağılmaması için nohutların fazla pişmemiş olması, çok önemli. Bunun yanı sıra harcını çok iyi yoğurmanız gerekli. Çiğ köfte yoğurur gibi harcı ezerek özleşene kadar yoğurun. Yağın çok çok iyi kızmış olması lazım, aksi takdirde hem çok yağ çeker hem de dağılır.
 
Geri
Üst