AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fakulte Kurulu uyeleri nasil secilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fakülte Kurulu üyeleri nasıl seçilir?​

Fakülte Kurulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 17. Maddesine göre Dekanın başkanlığında fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki.

Bir fakültenin en üst yöneticisine ne ad verilir?​

Dekan; fakültenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasıyla, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinde …
Akademik kurul toplantısına kimler katılır?
MADDE 4. Akademik kurullardan; a) Akademik Genel Kurul, ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunda o dönemde her ne suretle olursa olsun fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş bulunan öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.
Fakülte Kurulu nedir?
Fakülte Yönetim Kurulu, idari faaliyetlerde Dekana yardımcı bir akademik organdır. Fakülte Yönetim Kurulu, Dekanın çağrısı üzerine toplanır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen görevleri yapmak. Fakültenin eğitim-öğretim, plan ve programları ile akademik takvimin uygulanmasını sağlamak.

Fakülte yönetim kurulu en az kaç kişi ile toplanır?​

Bu çerçevede örneğin bir fakülte yönetim kurulunun Dekan, 3 profesör üye, 2 doçent üye, 1 doktor öğretim üyesi olmak üzere 7 üyeden oluştuğu dikkate alındığında, toplantı yeter sayısının (7/2=3,5’tan fazlası) 4 kişi, karar yeter sayısının ise 3 kişiden az olamayacağı, (asgari toplantı yeter sayısı olan 4 kişiye göre) …

Üst yönetici kim?​

Kanunun 11 inci maddesi hükmüne göre; bakanlıklarda müsteşar, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici (Örneğin üniversitelerde rektör, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünde genel müdür), il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir.
Yüksekokul müdürü kimdir görevleri nelerdir?
Yüksekokul müdürü, bu kanun ile dekanlara verilmiş olan görevleri yüksekokul bakımından yerine getirir. – MYO birimleri ve her düzeydeki personeli üzerinde genel gözetim ve denetim görevini yapmak, – Bu kanun ile kendisine verilen diğer görevleri yapmaktır.
Akademik Kurul kaç kişiden oluşur?
MADDE 10. a) Kuruluş ve işleyişi: Fakülte yönetim kurulu, dekanın başkanlığında fakülte kurulunun üç yıl için seçeceği üç profesör, iki doçent ve bir yardımcı doçentten oluşur.
Kurulu ve İşleyişi Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.

Geri