AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fakulte Kurulu olagan toplantilari kac kez yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fakülte Kurulu olağan toplantıları kaç kez yapılır?​

a) Akademik Genel Kurul, her eğitim-öğretim yılının sonunda başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır. Gerektiğinde başkan kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. b) Akademik Bölüm Kurulu, her iki ayda bir (Tıp ve Dişhekimliği Fakültelerinde her yarı yılda bir) başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır.

Rektörler en fazla kaç dönem seçilebilir?​

Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.
YÖK kurulu kaç kişiden oluşur?
Kurul, 2547 sayılı Kanun’un 8. maddesinin (b) fıkrasında belirtilen on üyeden oluşur. Kurula bağlı olarak, denetim uzmanlarından oluşan bir grup ile bu Yönetmeliğin 20. maddesinde gösterilen Başkanlık Bürosu ve personeli bulunur. MADDE 5. Kurul, Yükseköğretim Kuruluna bağlı ve çalışmalarında ona karşı sorumludur.

Fakülte Kurulu yılda kaç kez yapılır?​

Fakülte Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde Fakülte Kurulunu toplantıya çağırır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen görevleri yapmak.

Fakülte Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?​

Fakülte kurulu normal olarak her yarıyıl başında ve sonunda toplanır. Dekan gerekli gördüğü hallerde fakülte kurulunu toplantıya çağırır.
Okul Rektörü nedir?
Rektör, bir üniversitenin akademik ve idari olarak en üst düzey yetkilisidir. Latince kökenlidir ve Latince’de ‘yöneten’ anlamına gelir. Sözcük, Hristiyanlık dininde kilisedeki yöneticilerden türetilmiştir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı
Dekan seçimleri kimin önerisi ile yapılır?
Kişinin düzeyi profesör olduktan sonra rektör tarafından önerilmek sureti ile, ilgili üniversiteye dekan olarak atanabilir. Zira dekan olabilmek için seçim gerçekleştirilir ve YÖK tarafından atanma işlemi sağlanır.

Geri