AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fakulte Kurulu kac yil?

Editör

Yeni Üye

Fakülte Kurulu kaç yıl?​

MADDE 10. a) Kuruluş ve işleyişi: Fakülte yönetim kurulu, dekanın başkanlığında fakülte kurulunun üç yıl için seçeceği üç profesör, iki doçent ve bir yardımcı doçentten oluşur. Fakülte yönetim kurulu dekanın çağrısı üzerine toplanır.

Fakülte organları nelerdir?​

Fakülte organları nelerdir?
MADDE 15 – (1) Fakültelerin organları şunlardır: a) Dekan, b) Fakülte Kurulu, c) Fakülte Yönetim Kurulu.

Fakülte Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?​

Fakülte Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde Fakülte Kurulunu toplantıya çağırır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen görevleri yapmak.

Fakülte Akademik Kurulu kimlerden oluşur?​

Fakülte Akademik Kurulu kimlerden oluşur?
a) Akademik Genel Kurul, ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunda o dönemde her ne suretle olursa olsun fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş bulunan öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.

Fakülte yönetim kuruluna üye seçimi nasıl yapılır?​

Fakülte Yönetim Kuruluna üye seçmek üzere Fakülte Kurulu Üyelerinin toplantıya davet eder. Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy ve zarf hazırlanır. Fakülte Yönetim Kuruluna dekan tarafından gösterilen altı aday arasından üç yıl için üç öğretim üyesi seçilir.

Fakülte Kurulu olağan toplantısı yılda kaç kez yapılır?​

Fakülte Kurulu olağan toplantısı yılda kaç kez yapılır?
a) Akademik Genel Kurul, her eğitim-öğretim yılının sonunda başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır. Gerektiğinde başkan kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. b) Akademik Bölüm Kurulu, her iki ayda bir (Tıp ve Dişhekimliği Fakültelerinde her yarı yılda bir) başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır.

Üniversiteyi kim yönetiyor?​

Rektör, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eder. Rektör, çalışmalarında kendisine yardım etmek üzere, üniversitesinin aylıklı profesörleri arasından en çok üç kişiyi rektör yardımcısı olarak seçer. Rektör, görevi başında olmadığı zaman yardımcılarından birisini yerine vekil bırakır.

Üniversite de en yetkili kişi kimdir?​

Üniversite de en yetkili kişi kimdir?
Dekan, üniversitede yer alan ve bölümdeki en yetkili kişidir. Dekanın fakültedeki görevleri, bizzat Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenmiştir. Dekan, fakültedeki en yetkili kişidir. YÖK’ün belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamak ile beraber bulunduğu birimin işleyişinden de sorumludur.

Fakülte Kurulu olağan toplantıları yılda kaç kez yapar?​

Üniversite yönetim kurulu üyeleri kimlerdir?​

Üniversite yönetim kurulu üyeleri kimlerdir?
Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.

Yükseköğretim Kurulu üyeleri nasıl seçilir?​

Üyeler, farklı yükseköğretim kurumlarında görev yapan profesör öğretim üyeleri arasından Üniversitelerarası Kurul tarafından bir yıl için seçilir. Süresi dolan üye yeniden seçilebilir. Üniversitelerarası Kurul, Yükseköğretim Kuruluna üye seçmek dışındaki görevlerini Yönetim Kuruluna devredebilir.

Fakülte Kurulu üyeleri, dekanın başkanlığında üç yıl için seçilen üç profesör, iki doçent ve bir yardımcı doçentten oluşmaktadır. Fakülte yönetim kurulu ise dekana bağlı olarak toplanır ve fakülte organlarındandır.

Fakülte Akademik Kurulu ise ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulundaki eğitim-öğretimle görevlendirilmiş öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Bu kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.

Fakülte Yönetim Kurulu üye seçimi, Fakülte Kurulu üyelerinin toplantıya davet edilmesi ve gizli oyla yapılacak seçim sürecini içerir. Dekan tarafından gösterilen altı aday arasından üç yıl için üç öğretim üyesi seçilir.

Fakülte Kurulu olağan toplantıları, her yarıyıl başında ve sonunda yapılır. Ayrıca dekanın gerekli gördüğü durumlarda toplantıya çağırma yetkisi vardır. Bu toplantılarda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda belirtilen görevler yerine getirilir.

Üniversitenin en yetkili kişisi ise rektördür. Rektör, üniversiteyi veya yüksek teknoloji enstitüsünü temsil eder ve çalışmalarında rektör yardımcılarından da destek alabilir. Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamakla sorumlu olan dekan ise fakültedeki en yetkili kişidir.

Üniversite yönetim kurulu üyeleri ise rektörün başkanlığında seçilen dört yıl için üç profesörden oluşur. Bu üyeler, üniversitenin farklı öğretim birimlerini temsil ederler ve rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırabilir.

Yükseköğretim Kurulu üyeleri ise farklı yükseköğretim kurumlarında görev yapan profesör öğretim üyeleri arasından bir yıl için seçilir. Üyeler, Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilir ve süresi dolan üyeler yeniden seçilebilir. Üniversitelerarası Kurul ayrıca Yükseköğretim Kurulu'na üye seçmek dışındaki görevlerini Yönetim Kuruluna devredebilir.

Geri