AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fakulte Dekani kim tarafindan atanir?

Editör

Yeni Üye

Fakülte Dekanı kim tarafından atanır?​

MADDE 15 – (1) Dekan, Rektörün önereceği profesör unvanına sahip kişiler arasından Mütevelli Heyet tarafından üç yıllığına atanır. Süresi biten Dekan yeniden atanabilir ve süresi sona ermeden aynı usulle görevden alınabilir.

Üniversite rektörünün görevi nedir?​

Rektör, üniversitenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin devlet kalkınma planı ilke ve …

Rektör en fazla kaç yıl görev yapar?​

Rektör en fazla kaç yıl görev yapar?
Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.

Dekan seçimini kim yapar?​

Dekan seçimini kim yapar?
Diğer taraftan 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 16. maddesi de, “Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır.

Rektörlük neye bakar?​

Bir üniversitede görev bakımından, akademik ve yönetimsel olarak en üst düzey yetkilere sahip kişiye ‘rektör’ adı verilir. Üniversite ve bağlı birimlerinin genel olarak işleyişi, sevk ve idaresinden sorumludur.

Dekan seçimleri kimin önerisiyle olur?​

Üniversitelerin güçlü organları olan fakültelerin bilimsel yönetimi ve sürdürülebilirliği sürekli tartışma konusu olmaktadır. 2547 sayılı YÖK yasasının Madde 16’da dekan belirleme şekli “(Değişik: 14/4/1982 – 2653/2 md.) Atanması: Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden …

Dekan kime bağlı?​

Dekan kime bağlı?
Dekan, bir üniversiteye bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunan herhangi bir fakültenin yönetiminden sorumlu olan en üst düzey kişiye denir.

Fakülte Dekanı, üniversitenin Mütevelli Heyeti tarafından üç yıllığına atanır. Dekanın süresi bitiminde yeniden atanabilir veya süresi sona ermeden aynı şekilde görevden alınabilir.

Üniversite rektörü ise üniversitenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, öğrencilere sosyal hizmetlerin sağlanmasında, güvenlik önlemlerinin alınmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin devlet kalkınma planı ilke ve prensiplerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur.

Rektörler en fazla dört yıl süreyle görev yapabilirler ve iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak şartıyla yeniden atanabilirler.

Dekan seçimleri ise rektörün önereceği üç profesör aday arasından Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılır. Dekanlar üç yıl süreyle seçilir ve atanırlar.

Dekanlar, bir üniversiteye bağlı olarak faaliyet gösteren fakültelerin yönetiminden sorumlu en üst düzey idari kişilerdir.

Geri