AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Faktoringin unsurlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Faktoringin unsurları nelerdir?​

Faktoring şirketleri “Garanti”, “Tahsilat” ve “Finansman” olmak üzere üç temel hizmet sunar. Faktoring’in kapsadığı bu hizmetler, işletmelerin ihtiyaçlarına göre birlikte ya da ayrı olarak sunulabilir. Alacak Garantisi: Faktoring şirketi, alıcı firmaların finansal nedenlerden dolayı ödeyememe riskini üstlenir.

Faktoring işlemlerinin türleri nelerdir?​

Faktoring işlemlerinin türleri nelerdir?
FAKTORİNG TÜRLERİ?
- Yurtiçi Faktoring/Uluslararası Faktoring. Yurtiçi Faktoring: Aynı ülke sınırları içerisinde bulunan alıcı firma, satıcı firma ve faktoring şirketi aracılığıyla gerçekleştirilir.
- Kabilirücu Faktoring/ Gayrikabilirücu Faktoring.
- Bildirimli Faktoring/Bildirimsiz Faktoring.

Faktoring dosya ne demek?​

Faktoring dosya ne demek?
Faktoring, üç ayrı hizmetin bir arada sunulduğu tek finansal yöntem ve bir hizmet sunumudur. Faktoring kuruluşuna temlik edilen vadeli alacakların vadesi beklenmeden faktör tarafından müşteriye (alacaklarını temlik edene) bir bölümünün ödenmesidir. Genellikle bu ödeme alacak toplamının en çok % 80´i tutarındadır.

Factoring tarafları nelerdir?​

2. Faktoring İşleyişi: Factoring işleminin gerçekleşebilmesi için alıcı, satıcı ve factor olmak üzere üç tarafın mevcut olması şarttır. Uluslararası factoring de ise buna ek olarak alıcının ülkesinde bulunan muhabir factor (ithalat factoru) gereklidir.

Faktoring avantajları nedir?​

Faktoring avantajları nedir?
Faktoring’in Avantajları Nelerdir? Kredili satış yapan firmaları, satışa ilişkin bilgi toplama, kayıt tutma, takip etme, tahsilât gibi işlemlerden kurtarır,böylece bir firma esas faaliyet konusu olan üretim ve satış işlerine yoğunlaşabilir. Kredili satış yapan firmaları, kredi riskine karşı koruma sağlar.

Faktoring Nedir özellikleri?​

Faktoring Nedir özellikleri?
Faktoring Özellikleri Nelerdir? Faktoring, alacaklılara bağlanan fonların vadesinden önce çözülmesi, fonların da özellikle hammadde alımında ve üretiminde kullanılmasına olanak verir. Hammadde alımında peşin ödeme olanağı, nakit iskontolundan yararlanma fırsatı verdiği gibi firmayı vade farkı ödemekten de kurtarır.
Faktoring işlemlerinin fonksiyonları nelerdir?​
Factoring işleminin hizmet fonksiyonu, satıcı firmanın muhasebe kayıtlarının tutulması, kredi kontrolü, tahsilat hizmetleri, piyasa istihbaratları gibi işlevleri içermektedir.

Factoring Sözleşmesi ne demek?​

Factoring Sözleşmesi ne demek?
“Faktoring sözleşmesi; mal veya hizmet satışından doğmuş fatura ile tevsik edilen alacaklar ile Kurulca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde tevsik edilebilen mal veya hizmet satışına bağlı doğacak alacakları devir almak suretiyle, faktoring şirketinin müşterisine sağladığı tahsilat, borçlu ve müşteri hesaplarının …
 
Faktoringin unsurları şunlardır:

1. **Garanti:** Faktoring şirketi, alıcı firmaların finansal nedenlerden dolayı ödeyememe riskini üstlenir. Yani, faktoring şirketi alacakların tahsilatını garanti altına alır.

2. **Tahsilat:** Faktoring şirketi, vadeli alacakların vadesi beklemeden müşteriye bir kısmının ödenmesini sağlar. Bu sayede işletmeler nakit akışlarını düzenleyebilir ve likidite sorunlarıyla karşılaşmazlar.

3. **Finansman:** Faktoring, işletmelerin acil finansman ihtiyaçlarını karşılar. Faktoring şirketi, alacakların bir kısmını hemen ödeyerek işletmelerin nakit ihtiyaçlarını gidermelerine olanak tanır.

Faktoring işlemlerinin çeşitleri ise şunlardır:

1. **Yurtiçi Faktoring/Uluslararası Faktoring:** Yurtiçi Faktoring aynı ülke sınırları içerisinde gerçekleşirken, Uluslararası Faktoring farklı ülkeler arasında alıcı firma, satıcı firma ve faktoring şirketi aracılığıyla gerçekleştirilir.

2. **Kabilirücu Faktoring/Gayrikabilirücu Faktoring:** Kabirücu Faktoring, alıcı firmayı da kapsarken, Gayrikabilirücu Faktoring sadece satıcı firmayı ilgilendirir.

3. **Bildirimli Faktoring/Bildirimsiz Faktoring:** Bildirimli faktoringde alıcı firma, faktoring işleminden haberdar edilirken, Bildirimsiz faktoringde alıcı firma haberdar edilmez.

Factoring işlemlerinin fonksiyonları; satıcı firmanın muhasebe kayıtlarının tutulması, kredi kontrolü, tahsilat hizmetleri, piyasa istihbaratları gibi işlevleri içermektedir.

Factoring sözleşmesi ise; mal veya hizmet satışından doğmuş fatura ile tevsik edilen alacakların faktoring şirketine devredilmesini ve tahsilat işlemlerinin faktoring şirketi tarafından gerçekleştirilmesini kapsar. Bu sözleşme, alacakların faktoring şirketi tarafından işletilmesi konusunda kararlaştırılan kuralları ve usulleri belirler.
 
Geri
Üst