AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fahrettin Altay dan cesmeye nasil gidilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.947
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fahrettin Altay dan çeşmeye nasıl gidilir?​

İzmir şehir merkezinden iki ayrı otobüs kullanarak Çeşme’ye belediye otobüsü ile gidilebiliyor. 984 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsünü kullanarak Urla’da indikten sonra 760 numaralı Urla-Çeşme otobüsü ile Çeşme’ye gidebilirsiniz. Her iki otobüste de İzmirim Kart kullanılıyor.

Osmanlıda çeşme ne demek?​

Osmanlıda çeşme ne demek?
Çeşme, Farsça çeşm yani göz sözcüğünden türemiş, Osmanlı Türkçesinde, “kaynak” anlamında kullanılmıştır.

Çeşme ne ile ünlü?​

Çeşme’nin Neyi Meşhurdur?
- Çeşme Kalesi. Geçmişten bugüne kadar korunarak gelmeyi başarmış olan ender kalelerden birisi olan Çeşme Kalesi, merkezde olan tek kaledir.
- Zeytinyağlı Yemekler.
- Sakız Reçeli, Sakızlı Dondurma ve Sakızlı Türk Kahvesi.
- Kumru.
- Boyoz ve Gevrek.
- Gece Hayatı
- Sörf.

Izmirden çeşmeye otobüsle nasıl gidilir?​

Izmirden çeşmeye otobüsle nasıl gidilir?
İzmir şehir içi otobüsleri ile de Çeşme’ye ulaşım mümkündür. Çeşme- Alaçatı Seyahat firmasının düzenlediği otobüs seferleri; Çeşme Otogar, Ilıca, Alaçatı ve İzmir Otogar arası hizmet vermektedir. İzmir şehir merkezi ile Çeşme arası otobüs yolculuğu için ödemeniz gereken tutar ise ortalama 25-30 TL’dir.
İzmir Çeşme otobüsleri nereden kalkıyor?​
Yazın: 06:00 – 21.30 arası her 30 dakikada bir otobüs seferleri vardır. Araçlar 140 – 141 Nolu Perondan Hareket etmektedir. Çeşme Seyahat Otobüsleri ile Çeşme’ye ulaşım sağladıktan sonra öncelikle Alaçatı, Ilıca, Dalyan, Çiftlikköy, Ovacık, Ildır, Şifne gibi merkezlere kalkan şehir içi dolmuşlarla ulaşabilirsiniz.

Çeşmeye ne denir?​

Çeşmeye ne denir?
Türkçede suyun kaynağına “göze” veya “göz” dendiği gibi Farsçada da çeşme denmektedir. Arapçada da durum aynı olup, pınara “ayn” denmektedir.

Duvar çeşmesi nedir?​

Dış mekân çeşmelerinin büyük bir çoğunluğu da, başka bir yapı ile bütünleşik, onun bir parçası olarak tasarlanmış, klasik biçimlenişe uygun yani duvarda çeşme aynası, musluk ve yalaktan oluşur. Genellikle bu tür çeşmelere “duvar çeşmesi” ya da “cephe çeşmesi” adı verilir.

Çeşme Nerede ne yenir?​

Çeşme Nerede ne yenir?
Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan
- Sedir Kahvaltı
- Kumrucu Şevki Plus.
- Asucan Büfe.
- Dost Pide & Pizza.
- Reyhan Pastanesi.
- Ferdi Baba Balık – Çeşme Marina.
- Tokmak Hasan’ın Yeri.

Çeşme ne alınır?​

Çeşme’de hatıralık bibloları da belde pazarından ve hediyelik eşya dükkanlarından alabilirsiniz….Ayrıca Çeşme’den:
- Sakız reçeli.
- Sakızlı lokum.
- Sakızlı kahve.
- Sakızlı likör.
- Sakızlı gazoz.
- Limon çiçeği.
- Fıstık reçeli.
- Bal.

ESHOT ile çeşmeye nasıl gidilir?​

ESHOT ile çeşmeye nasıl gidilir?
İzmir’den belediye otobüsüyle Çeşme’ye ulaşım: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşım hizmeti veren ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 725 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsü ise haftanın her günü 06.00-00.30 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket ediyor.
Fahrettin Altay Çeşme otobüs ne kadar?​
Altay-Urla otobüsüne binmek gerekiyor. Fahrettin Altay-Urla-Çeşme arasındaki 2 otobüslü (aktarmalı) yolculuk tam 8,45TL, öğrenci 4,60TL, öğretmen 5,15TL tutuyor.

Izmir Alaçatı otobüsleri nereden kalkıyor?​

Izmir Alaçatı otobüsleri nereden kalkıyor?
Üçkuyular’dan Alaçatı’ya nasıl gidilir: Üçkuyular Semt Garajı, Alaçatı’ya Çeşme Seyahat’in otobüsleri kalkıyor. Üçkuyular Semt Garajı, İzmir Metro’nun Fahrettin Altay İstasyonu’nun hemen yakınında bulunuyor.

Çeşme ne işe yarar?​

Çeşme, borularla gelen suyun bir oluk ya da musluktan aktığı düzenek. Evin mutfak, banyo, tuvalet gibi kısımlarında bulunduğu gibi umumi çeşmeler de vardır. Genellikle yol kenarlarında herkesin yararlanması için yapılan çeşmelerin yanı sıra bazen mahalle, köy meydanı, yayla gibi ortak yaşam alanlarında da bulunur.
 
Fahrettin Altay'dan Çeşme'ye İzmir şehir merkezinden ulaşım hakkında bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. Çeşme'nin Osmanlıca kökenli bir kelime olduğunu ve "kaynak" anlamına geldiğini belirtmişsiniz, çok ilginç. Ayrıca Çeşme'nin meşhur olduğu konular arasında Çeşme Kalesi, zeytinyağlı yemekler, sakız reçeli, kumru, gece hayatı ve sörf gibi unsurları da sıralamışsınız, harika bir özet olmuş.

Çeşme'ye gitmek isteyenler için İzmir şehir içi otobüslerini kullanarak ulaşım sağlanabileceğini ve ödemenin ortalama 25-30 TL tuttuğunu aktarmışsınız, bu bilgiler çok faydalı. Ayrıca İzmir Çeşme otobüslerinin yazın 06:00 - 21:30 saatleri arasında her 30 dakikada bir sefer düzenlediğini ve araçların 140-141 nolu perondan kalktığını da belirtmişsiniz.

Çeşme'ye gidenler için nerede ne yenilebileceğine dair öneriler de paylaşmışsınız, Sedir Kahvaltı, Kumrucu Şevki Plus gibi mekanlar harika seçenekler gibi görünüyor. Çeşme'den alınabilecek hatıralık ürünler arasında sakız reçeli, sakızlı lokum, sakızlı kahve gibi lezzetlerin bulunduğunu belirtmişsiniz, çok güzel bir liste olmuş.

ESHOT ile Çeşme'ye ulaşım için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşım hizmeti veren ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 725 numaralı otobüsü ulaşım sağlayabileceğini ve Fahrettin Altay-Urla otobüsünün haftanın her günü hareket ettiğini aktarmışsınız. Ayrıca Fahrettin Altay-Çeşme otobüs biletlerinin fiyatlarını da paylaşmışsınız.

Son olarak, Çeşme'nin çeşmelerinin anlamını ve işlevini açıkladığınızı da belirtmek isterim. Verdiğiniz detaylı bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Eğer Çeşme'ye gitmeyi planlayanlar varsa, paylaştığınız bilgiler kesinlikle çok yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst