AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Factory Method un diger adi nedir?

Editör

Yeni Üye

Factory Method un diğer adı nedir?​

Kelime anlamı “Fabrika Metodu” olan Factory Method, üst sınıfta nesneler oluşturmak için bir arabirim sağlayan, ancak alt sınıfların oluşturulacak bu nesne türünü değiştirmesine izin veren bir yaratımsal desen (creational pattern) türüdür.

Factory Method nedir C#?​

Factory Method nedir C#?
Factory Method deseni, yazılım ortamında birden çok aynı özelliği gösterebilecek sınıflar için gerekli nesne üretiminin kalıtım yolu ile kalıtım yapılan nesne tarafından yapılmasını sağlamaktır.

Factory deseni nedir?​

Yaratımsal tasarım kalıplarından olan fabrika metodu nesnenin nasıl yaratılacağını kalıtım yoluyla alt sınıflara bırakıp nesne yaratımı için tek ara yüz kullanarak, ara yüzle nesne yaratım işlevlerini temelde birbirinden ayırmaya yarayan yaratımsal tasarım desenidir.

Factory nedir java?​

Factory nedir java?
Factory Pattern Kısaca tanımı ; aynı abstract sınıf veya interface’den türeyen nesnelerin üretiminden sorumlu yapıdır. Bu pattern ile nesne yaratılma işini inheritance yoluyla client-side’dan ayırıp sub-classes’lara vermek amaçlanır.

Factory Pattern nedir Medium?​

Factory, bir üst sınıfta nesneler oluşturmak için aracı olan, ancak alt sınıfların oluşturulacak nesnelerin türünü değiştirmesine izin veren bir Kurucu (Creational ) desendir. Aynı abstract sınıf veya interface’den türeyen nesnelerin üretiminden sorumlu yapıdır.

Factory Design Pattern nedir C++?​

Factory Design Pattern nedir C++?

JS Factory Pattern nedir?​

Factory Design Pattern, nesne yaratma işlemi için bir arayüz tasarlanmasını gerektirir ve alt sınıfların nesne üretmesine olanak sağlar. Ayrıca, hangi sınıf nesnesinin oluşacağını da alt sınıflar kendileri belirler. Böylece nesne yaratma işlemini soyutlaştırır.

Yazılım tasarım kalıpları nedir ne amaçla kullanılır?​

Yazılım tasarım kalıpları nedir ne amaçla kullanılır?
Tasarım Kalıpları (Design Pattern) Nedir? Design Pattern, yazılım geliştiricilerinin yazılım geliştirirken karşılaştıkları sorunların genel çözümleridir. Yazılım tasarımında ortaya çıkan yaygın sorunlara karşı en basit ve en efektif biçimde yeniden kullanılabilir çözümler sağlar.

Factory Pattern ne için kullanılır?​

Factory Method deseni genellikle Factory olarak da adlandırılır. Factory Pattern olarak da bilinen bu desen, yazılım geliştirme sürecinde kullanılan bir tasarım desenidir. Bu desen, nesne yaratma sürecini soyutlar ve nesne yaratımını alt sınıflara devreder. Bu sayede yapının esnekliği artar ve nesne yaratım sürecinde kolaylık sağlanır.

Factory Pattern, genellikle aynı soyut sınıftan türetilen nesnelerin yaratılmasında kullanılır. Bu desen sayesinde, nesne yaratım süreci, istemci kodlardan ayrılarak alt sınıflara devredilir ve bu sayede kod tekrarı önlenir. Nesnelerin nasıl yaratılacağına dair kararlar soyut yapılar üzerinden verilir ve uygulamanın genel yapısı üzerinde olumlu etkilere sahip olur.

Factory Pattern'in amacı, nesne yaratım sürecini soyutlayarak, alt sınıfların bu süreci belirlemesine imkan vermek ve nesne yaratım sürecini yeniden kullanılabilir hale getirmektir. Bu sayede kodun esnekliği sağlanır, bakımı kolaylaşır ve genel olarak kod kalitesi artar.

Geri