Facede Bana Mesaj Göndermesini Nasıl Engellerim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Facede Bana Mesaj Göndermesini Nasıl Engellerim? sorusu, Facebook kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı bir sorundur. Ancak, bu sorunu çözmek için birkaç adım izleyebilirsiniz. İlk olarak, Facebook gizlilik ayarlarınızı kontrol edin ve kimlerin size mesaj gönderebileceğini belirleyin. Ardından, spam filtresini etkinleştirerek istenmeyen mesajları engelleyebilirsiniz. Ayrıca, arkadaş listesini düzenleyerek sadece istediğiniz kişilerin size mesaj göndermesine izin verebilirsiniz. Bunun yanı sıra, engellediğiniz kişileri kontrol ederek istenmeyen mesajları engelleyebilirsiniz. Son olarak, Facebook Messenger uygulamasını kullanarak sadece arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz. Bu adımları takip ederek, Facede Bana Mesaj Göndermesini Nasıl Engellerim sorununu çözebilirsiniz.
İçindekiler

Facebook, kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir sosyal medya platformudur. Ancak, bazen istenmeyen mesajlar alabilirsiniz ve bu durum rahatsız edici olabilir. Facede bana mesaj göndermesini nasıl engellerim diye merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1. Ayarlar Menüsüne Girin

Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan ok simgesine tıklayın. Ardından açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

2. Gizlilik Ayarlarına Girin

Ayarlar sayfasında sol tarafta bulunan menüden “Gizlilik” seçeneğini seçin. Bu sayfada hesabınızın gizlilik ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

3. Mesaj İstekleri Bölümüne Girin

Gizlilik ayarları sayfasında aşağı kaydırarak “Mesajlar” başlığı altındaki “Mesaj İstekleri” seçeneğini bulun ve tıklayın.

4. Mesaj İsteklerini Yönetin

Bu bölümde, size gönderilen mesaj isteklerini yönetebilirsiniz. “Filtrelenmiş İstekler” bölümünde, size gönderilen ancak filtrelenen mesajları görebilirsiniz. “Kabul Edilen İstekler” bölümünde ise kabul ettiğiniz mesajları bulabilirsiniz.

5. Mesaj Göndermeyi Engelleme

Eğer bir kişi size sürekli olarak istenmeyen mesajlar gönderiyorsa, bu kişiyi engelleyebilirsiniz. Bunun için mesajın yanında bulunan “Engelle” seçeneğine tıklayın. Böylece bu kişi size artık mesaj gönderemez.

6. Gizlilik Ayarlarını Kontrol Edin

Ayrıca, Facebook hesabınızın gizlilik ayarlarını kontrol etmeniz de önemlidir. Gizlilik ayarlarında kimlerin size mesaj gönderebileceğini belirleyebilirsiniz. Ayarları istediğiniz gibi düzenleyerek istenmeyen mesajları önleyebilirsiniz.

7. Şikayet Etme

Eğer bir kişi size rahatsız edici mesajlar gönderiyorsa, bu durumu Facebook’a şikayet edebilirsiniz. Şikayet etmek için mesajın yanında bulunan “Şikayet Et” seçeneğine tıklayın ve gerekli adımları izleyin. Facebook, şikayetlerinizi değerlendirerek gerekli önlemleri alacaktır.
Unutmayın, Facebook’ta size mesaj gönderen kişileri engelleyebilir ve gizlilik ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, rahatsız edici mesajlar aldığınızda şikayet etme seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece istenmeyen mesajlarla başa çıkabilir ve daha güvenli bir kullanıcı deneyimi yaşayabilirsiniz.

1. Ayarlar sekmesinden gizlilik ayarlarına girin.
2. Mesajlar bölümüne tıklayın.
3. Kimden mesaj almak istediğinizi seçin.
4. Arkadaşlarınız dışında kimlerin size mesaj gönderebileceğini belirleyin.
5. Değişiklikleri kaydedin ve mesaj gönderme engellemesini aktif hale getirin.

Facede Bana Mesaj Göndermesini Nasıl Engellerim? Ayarlar sekmesinden gizlilik ayarlarına girin.
Mesajlar bölümüne tıklayın.
Kimden mesaj almak istediğinizi seçin.
Arkadaşlarınız dışında kimlerin size mesaj gönderebileceğini belirleyin.
Değişiklikleri kaydedin ve mesaj gönderme engellemesini aktif hale getirin.