AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Facebook'tan Porto Riko'ya yardım

haberci

Yeni Üye
Facebook'ta yayınlanan bir gönderide Mark Zuckerberg, Maria Kasırgası ardından toparlanmaya çalışan Porto Riko'ya yardım için 15 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı Ayrıca şirketin bağlantı ekibi de ülkenin internet bağlantısı geri kazandırmak için çalışmalara başlamış durumda

Kasırga ardından ülkenin %80'i elektrik kesintisine uğradı, vatandaşlar ayrıca felaketten beri besin, yakıt ve içe suyu kıtlığı da yaşıyor FEMA'nın hazırladığı rapora göre adanın 69 hastanesinden sadece 11'i elektriğe erişimi var

15 milyon dolarlık bağış World Food Programme (kürsel bir açlık ve kıtlık karşıtı dernek), NetHope (gelir amacı gütmeyen afet yardım derneği) arasında paylaştırıldı Zuckerberg ayrıca bağışta bulunmak isteyenlerin Save The Children derneğine bağışta bulunarak adaya yardım edebileceğini açıkladı

Adada bulunan hücresel ağ kulelerinin %90 çalışmaz durumda olduğu için iletişim imkansız halde Zuckerberg bu yüzden telekominikasyonu bir an önce sağlamaın çok önemli olduğunu ve bağlantı ekibinin bunun üzerinde çalıştığunu da bildirdi

Facebook ayrıca alanlarını Porto Riko'a yardım farkındalığı yaratmak için kullanıyor

Önceki HaberSystem Explorer ile PC'de olup biteni görün! Sonraki HaberArtık Çok Şey BilenReklamları Kapayabilirsiniz!

Mark Zuckerberg ve Facebook'un Porto Riko'ya yardım çalışmaları oldukça önemli ve takdire şayan. Porto Riko'nun Maria Kasırgası sonrasındaki durumu gerçekten yıkıcı ve böylesi bir destek elbette ki çok değerli.

Zuckerberg'in 15 milyon dolarlık bağışı, World Food Programme ve NetHope gibi kuruluşlar aracılığıyla adaya ulaştırılacak olması hayati önem taşıyor. Özellikle elektrik kesintisi ve iletişim sorunları gibi acil ihtiyaçların giderilmesi için bu tür yardımlar çok büyük fayda sağlayacaktır.

Ayrıca, hücresel ağ kulelerinin %90'ının çalışmaz durumda olması gerçekten endişe verici. İletişim sağlanamadığı sürece yardım çalışmaları ve koordinasyon da zorlaşacaktır. Bu yüzden, bağlantı ekibinin en kısa sürede telekomünikasyon sağlayarak bu sorunu aşması büyük önem taşıyor.

Facebook'un yardım çalışmalarına destek olmak için farkındalık yaratması da çok değerli. Sosyal medya platformları, bu tür acil durumlarda yardım ve destek çalışmalarının geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak önemli bir rol üstleniyor.

Sonuç olarak, Mark Zuckerberg ve Facebook'un Porto Riko'ya yardım çabaları, insanlık ve dayanışma duygularını en güzel şekilde temsil ediyor. Umuyoruz ki bu desteklerle hızla toparlanacak ve Porto Riko'daki vatandaşlar normal yaşamlarına dönebileceklerdir.

Geri