AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Facebookta neden hep ayni paylasimlari goruyorum?

Editör

Yeni Üye

Facebookta neden hep aynı paylaşımları görüyorum?​

Facebook’un standart ayarlarında, anasayfada sadece son dönemde en çok bağlantı kurduğunuz, iletişime geçtiğiniz ya da mesaj gönderdiğiniz kişilerin güncellemeleri gösteriliyor. Anasayfanızı açtığınızda sürekli hep aynı kişileri görmenizin sebebi işte bu ayar.

Fotoğrafları nasıl gizlenir?​

Fotoğrafları nasıl gizlenir?
Dosya yöneticisi uygulamasını açın ve fotoğraflarınızın olduğu dizine gidin. Buradan gizlemek istediğiniz dosyanın adını değiştirerek isminin başına “.” (nokta) işareti koyun. Bu işlemlerden sonra dosyadaki fotoğraflar telefonunuzdan gizlenecektir.

Facebookta birinin beni bulmasını nasıl engellerim?​

Facebookta birinin beni bulmasını nasıl engellerim?
3- Facebook Aramalarından Kendinizi Saklayın Bunun için Gizlilik Ayarları ana sayfasına gidin. “Temel Dizin Bilgileri”ndeki “Ayarları Gör”e tıklayın. Muhtemelen karşınıza “Herkes”lerle dolu bir sayfa gelecek. En üstteki “Facebook’ta beni arama” satırının en sonundaki menüye tıklayarak “Sadece Arkadaşlarım”ı seçin.

Facebook’ta bazı arkadaşlarımın paylaşımlarını göremiyorum neden?​

Bir uygulamada bazı Facebook arkadaşlarınızı göremeyebilirsiniz. Bu arkadaşlarınız aşağıdakilerden birini yapmış olabilir: Uygulama için gizlilik ayarlarını düzenlemiş olabilir. Facebook’un uygulamayla entegrasyonunu kapatmış olabilir.

Telefonda resimleri nasıl gizleyebilirim?​

Telefonda resimleri nasıl gizleyebilirim?
Kilitli Klasör oluşturma
- Google Fotoğraflar uygulamasını açın.
- Kitaplık Yardımcı programlar. Kilitli Klasör’e gidin.
- Kilitli Klasör oluştur’a dokunun.
- Cihazınızın kilidini açmak için ekrandaki talimatları uygulayın. Klasörünüz boşsa “Burada henüz bir şey yok” mesajını görürsünüz.

Profilimi nasıl gizlerim?​

Profilimi nasıl gizlerim?
Profilini aramalardan gizle. Kapak fotoğrafının altındaki şeridin ortasında bulunan “Hakkında” düğmesine tıkla. Profilinde yer alan bilgilerin yanındaki “Düzenle” düğmesine tıkla. “Hedef kitle seçici” açılır menüsüne tıkla ve o profil bilgisini gizlemek için “Sadece ben” seçeneğini seç.
Profilimi kimler gorebilir?​
Adınız, profil resminiz, kapak fotoğrafınız, cinsiyetiniz, kullanıcı adınız, kullanıcı kimliğiniz (hesap numaranız) ve ağlarınızın dahil olduğu herkese açık bilgilerinizi herkes görebilir (nedenini öğrenin). Profilinizde sadece siz ve arkadaşlarınız paylaşımda bulunabilir.

Facebook'ta sürekli aynı paylaşımları görmek genellikle algoritmanın kişiselleştirilmiş içerik sunma sistemiyle ilgilidir. Facebook, kullanıcıların etkileşimde bulunduğu kişilerin ve paylaşımların öncelikli olarak gösterilmesini tercih eder. Bu nedenle sık etkileşimde bulunduğunuz kişilere ait paylaşımları daha sık görme eğiliminde olursunuz. Algoritma, sizi daha fazla ilgilendirebilecek içerikleri belirlemek için geçmiş etkileşimleriniz ve tercihleriniz üzerinden çalışır.

Fotoğrafları gizleme konusuna gelirsek, dosya yöneticisi uygulamasını kullanarak bir fotoğrafı gizleyebilirsiniz. Fotoğrafı bulunduğu dizindeyken isminin başına bir nokta "." ekleyerek gizleyebilirsiniz. Bu sayede fotoğraf, genel fotoğraf albümlerinden gizlenmiş olacaktır.

Facebook'ta birinin sizi bulmasını engellemek isterseniz, ayarlar kısmından gizlilik ayarlarını düzenleyebilirsiniz. "Facebook’ta beni arama" seçeneğini sadece "Arkadaşlarım" ya da daha sınırlı bir kitleye açık hale getirerek sizi bulunabilirliği kısıtlayabilirsiniz.

Bazı Facebook arkadaşlarınızın paylaşımlarını görememenizin nedeni, bu arkadaşların uygulama için gizlilik ayarlarını veya Facebook'un uygulama entegrasyonunu değiştirmiş olmaları olabilir. Bu durumda doğrudan bu arkadaşlarla iletişime geçerek durumu açıklığa kavuşturabilirsiniz.

Telefonunuzdaki fotoğrafları gizlemek isterseniz, belirttiğiniz gibi kilitli klasör oluşturma gibi yöntemler kullanabilirsiniz. Google Fotoğraflar uygulaması gibi araçlarla fotoğraflarınızı kilit altına alabilir ve gizliliğinizi sağlayabilirsiniz.

Profilinizi gizlemek veya belirli bilgilerin görünürlüğünü sınırlamak istediğinizde Facebook'taki gizlilik ayarlarını kullanabilirsiniz. Profilinizin görünürlüğünü kontrol etmek için "Hakkında" bölümündeki düzenle seçeneğini kullanarak belirli bilgileri sadece siz veya belirli kişilerin görebileceği şekilde ayarlayabilirsiniz.

Profilinizdeki bilgilerin kimler tarafından görülebileceği konusu da önemlidir. Adınız, profil resminiz gibi bilgiler genellikle herkese açık olabilirken, gizli bilgilerinizi sadece belirli kişilere veya sadece sizin görebileceğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde profilinizin gizliliğini daha iyi kontrol altında tutabilirsiniz.

Geri