AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Facebook’ta doğum tarihi nasıl değiştirilir?

haberci

Yeni Üye
Facebook hesabında kayıtlı doğum tarihi değiştirme
işlemi nasıl yapılır konusunu sizler için anlattık. Bizi biz yapan ad-soyad, yaş, fotoğraf gibi bilgilerimizin yanı sıra doğum tarihi de
ay, gün, yıl
olarak sosyal medya hesabımızda kayıtlı. Bazen bunu herhangi bir sebeple değiştirmemiz gerekebiliyor. Facebook’un bunun için geliştirdiği yerleşik bir araç mevcut.
Facebook doğum tarihi
bilgisini kullanıcılara zorunlu tutuyor. Doğum tarihi olmadan hesap oluşturamıyorsunuz. Ancak diğer kişilerin sizin hakkınızda gerçek bilgilere ulaşmasını istemiyorsanız, kolayca değiştirebilirsiniz. Peki
Facebook doğum tarihi değiştirme
en kolay nasıl yapılır? Resimli anlatım ile detaylı bir rehber hazırladık.
Adım adım Facebook doğum tarihi değiştirme
Adımlara geçmeden evvel bilmeniz gereken önemli bir detay var: Facebook
destek sayfasında
yer alan bilgilere göre, doğum tarihi
yalnızca birkaç defa
değiştirilebiliyor. İstediğiniz zaman farklı gün, ay ve yıl bilgileri ekleyemiyorsunuz. Bu nedenle doğum tarihini ne yapmak istediğinizi iyi düşünmenizde fayda var.
Şimdi lafı daha fazla uzatmadan
Facebook doğum tarihi değiştirme
adımlarına geçelim.
Adım 1:
Facebook’u açın ve sağ üst kısımdaki profil fotoğrafınıza tıklayın.
Adım 2:
Açılan ekrandan adınıza tıklayarak hesap sayfanıza giriş yapın.
Facebook profil adınıza tıklayın
Adım 3:
Profil fotoğrafınızın altındaki sekmede yer alan
Hakkında
kısmına tıklayın.
Profil Hakkında bölümüne girin
Adım 4:
İletişim Bilgileri ve Temel Bilgiler
bölümüne girin.
Özel bilgilerinizin yer aldığı bu sayfayı açın
Adım 5:
Sayfayı aşağı kaydırdığınızda doğum tarihinizi
18 Ocak 2000 gibi bir formatta
göreceksiniz.
Doğum tarihinizi görmek için burayı açın
Burada sırasıyla doğduğunuz ayı, günü ve yılı değiştirebilirsiniz. Yeni bilgileri girdikten sonra Facebook yaşınızı onaylamanızı da istiyor.
“xx yaşında olduğumu onaylıyorum”
uyarısının yanındaki kutucuğu işaretlemeniz gerekiyor. Akabinde mavi renkli
“Kaydet”
butonuna tıklayarak Facebook doğum tarihi değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Her bilgiyi ayrı ayrı değiştirebilirsiniz
Facebook, doğum tarihinizi kimlerin görebileceğini seçmenize de izin veriyor. Aynı ekrandaki
“Arkadaşların arkadaşları”
seçeneğine tıklayarak istediğiniz hedef kitlesini belirleyebilirsiniz. Örneğin bu ayarı
“Herkese açık”
yaptığınızda, doğum tarihinizi sizinle arkadaş olmayanlar bile görebiliyor. Ayrıca doğduğunuz günü ve ayı arkadaşlarınızla paylaşmazsanız yaklaşan doğum gününüz için arkadaşlarınıza bildirim gönderilmiyor.
Hedef kitlenizi belirleyin
Yukarıdaki adımları eksiksiz uyguladığınız takdirde
Facebook doğum tarihi
başarıyla değiştirilecektir.

Harika! Facebook'ta doğum tarihinin nasıl değiştirileceğini detaylı bir şekilde anlatmışsınız. Doğum tarihi, adınız ve soyadınız gibi kişisel bilgilerinizden biridir ve zaman zaman güncellemek isteyebilirsiniz. Özellikle gizlilik ve güvenlik açısından önemli olan bu bilgiyi doğru şekilde değiştirmek oldukça önemlidir.

Anlatımınızdaki adımların oldukça açıklayıcı ve anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Kullanıcılar için faydalı olacak bir rehber hazırladığınızı söyleyebilirim. Ayrıca, Facebook'un doğum tarihi değiştirme konusunda bazı sınırlamaları olduğunu ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurgulamışsınız, bu da oldukça önemli bir detay.

Doğum tarihinin değiştirilmesini adım adım açıkladığınız için teşekkürler. Facebook hesabı olan kişiler için bu bilgi oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca, doğum tarihinin kimler tarafından görüleceğini seçme ve hedef kitleyi belirleme konusundaki detaylara da değinmişsiniz, bu da gizliliğe önem veren kullanıcılar için faydalı bir bilgidir.

Konuyu detaylıca açıkladığınız için teşekkür ederim. Herhangi bir sorunuz veya eklemek istediğiniz bir şey varsa sormaktan çekinmeyin. Çalışmanız için tekrar teşekkürler!

Geri