Facebookta Birinin Bana Arkadaşlık İsteği Göndermesini Nasıl Engelleme?

theking

Yeni Üye
Facebookta Birinin Bana Arkadaşlık İsteği Göndermesini Nasıl Engelleme? Facebook hesabınızda istenmeyen arkadaşlık isteklerini engellemek için bazı adımlar izleyebilirsiniz. İlk olarak, Facebook hesabınıza giriş yapın ve sağ üst köşedeki ok işaretine tıklayarak açılır menüyü açın. Ardından, Ayarlar seçeneğine tıklayın ve sol menüden Gizlilik seçeneğini seçin. Burada Kimler Sizi Arkadaş Olarak Ekleyebilir? bölümüne tıklayarak kimlerin size arkadaşlık isteği gönderebileceğini belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Güvenlik sekmesine geçerek Engellenen Kişiler ve İpucu İste seçeneğine tıklayın. Burada, arkadaşlık isteği göndermesini istemediğiniz kişilerin adını veya e-posta adresini girerek engelleyebilirsiniz. Bu basit adımları takip ederek Facebookta arkadaşlık isteği gönderenleri engelleyebilirsiniz.
Facebook’ta Birinin Bana Arkadaşlık İsteği Göndermesini Nasıl Engellerim?
Facebook’ta birinin size arkadaşlık isteği göndermesini engellemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Ayarlar Menüsüne Gitme: Facebook ana sayfanızda sağ üst köşede bulunan ok simgesine tıklayın ve açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
2. Gizlilik Ayarlarına Girme: Ayarlar sayfasında sol tarafta bulunan menüden “Gizlilik” seçeneğine tıklayın.
3. Engellenen Kişiler ve Uygulamalar: Gizlilik ayarları sayfasında “Engelleme” başlığı altında bulunan “Engellenen Kişiler ve Uygulamalar” bölümüne gidin.
4. Arkadaşlık İsteği Engelleme: “Engellenen Kişiler ve Uygulamalar” sayfasında “Kullanıcıları Engelle” başlığı altında bulunan “Kullanıcı Engelle” butonuna tıklayın.
5. İstenmeyen Kişiyi Engelleme: Açılan pencerede istenmeyen kişinin adını veya e-posta adresini yazarak “Engelle” butonuna tıklayın.
6. Arkadaşlık İsteği Engellendi: Artık istenmeyen kişi size arkadaşlık isteği gönderemez ve profilinizi görüntüleyemez. Engellediğiniz kişileri “Engellenen Kişiler ve Uygulamalar” sayfasında yönetebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek istenmeyen kişilerin size arkadaşlık isteği göndermesini Facebook’ta engelleyebilirsiniz. Unutmayın, engellediğiniz kişiye ait tüm etkinlikler ve iletişim bilgileri sizin için gizli hale gelir.
Not: Facebook ayarları zaman zaman güncellenmektedir. Bu nedenle yukarıdaki adımlar güncel arayüzde değişiklik gösterebilir. En güncel ayarları öğrenmek için Facebook Yardım Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Facebookta Birinin Bana Arkadaşlık İsteği Göndermesini Nasıl Engelleme?​

Facebookta birinin bana arkadaşlık isteği göndermesini nasıl engelleyebilirim?
Arkadaşlık isteği gönderen kişiyi engelle seçeneğiyle profilde bloklamak mümkündür.
Profil ayarlarında gizlilik seçeneklerine girerek arkadaşlık isteği engelleme yapılabilir.
Ayarlar > Gizlilik kısmından arkadaşlık isteklerini kontrol edebilirsiniz.
Arkadaşlık isteği gelirse red etmek için isteği reddet seçeneğini kullanabilirsiniz.

Bir kullanıcının profilini ziyaret ederek arkadaşlık isteğini engelleyebilirsiniz.
Arkadaşlık isteği gönderen kişiyi engelle seçeneğiyle bloke edebilirsiniz.
Arkadaşlık isteğini kabul etmemek için isteği reddet seçeneğini kullanabilirsiniz.
Arkadaşlık isteği kabul etmeden önce profilini inceleyebilirsiniz.
Profil ayarlarından arkadaşlık isteklerini kontrol edebilir ve engelleyebilirsiniz.