Facebookta Başkalarının Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Facebookta başkalarının beni engellediğini nasıl anlarım? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, bazı ipuçlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Facebook hesabınızda bir kişi sizi engellediyse, onun profiline erişiminiz kısıtlanır. Ayrıca, onun paylaşımlarını göremez, etiketlenemez veya mesaj gönderemezsiniz. Engelleme durumunu anlamak için, profilinizi kontrol edebilir ve arkadaş listenizdeki kişileri inceleyebilirsiniz. Eğer bir kişinin profilini göremiyorsanız ve geçmişte etkileşimde bulunmuşsanız, o kişi muhtemelen sizi engellemiştir. Bununla birlikte, Facebook tarafından sunulan resmi bir “engellendiğinizi bilgilendirme” özelliği bulunmamaktadır. Bu nedenle, yukarıdaki ipuçlarına dikkat ederek engellenip engellenmediğinizi anlayabilirsiniz.
İçindekiler

Facebook’ta Başkalarının Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

Facebook’ta başkalarının sizi engellediğini anlamanın birkaç ipucu vardır. İlk olarak, eğer bir kişinin profilini veya paylaşımlarını görüntülemeye çalıştığınızda “Bu içerik şu anda kullanılamıyor” veya “Bu profil bulunamadı” gibi bir hata mesajı alıyorsanız, bu kişi muhtemelen sizi engellemiştir. Ayrıca, sizinle olan arkadaşlığınızı veya takipçiliğinizi kontrol ettiğinizde bu kişiyi listede göremiyorsanız, bu da bir engelleme işareti olabilir.
Bunun yanı sıra, başka bir kullanıcının sizi engellediğini anlamanın bir diğer yolu da ortak arkadaşlarınızı kontrol etmektir. Eğer sizinle olan ortak arkadaşlarınızın bu kişiyle hala arkadaşlık veya takip ilişkisi varsa, o zaman sizi engellememiş olabilir. Ancak, eğer ortak arkadaşlarınızın da bu kişiyle ilişiği kesilmişse, bu durumda sizi engellemiş olabilir.
Bir diğer ipucu da mesajlaşma özelliğidir. Eğer bu kişiyle daha önce mesajlaşmışsanız ve şu anda bu kişiyle mesajlaşmaya çalıştığınızda mesajlarınızın gönderilmediğini veya ulaşmadığını fark ederseniz, bu da bir engelleme işareti olabilir. Ancak, unutmayın ki bu ipuçları kesin sonuçlar vermez ve Facebook’un algoritması veya teknik sorunlar nedeniyle de benzer durumlar yaşanabilir.
Özetlemek gerekirse, Facebook’ta başkalarının sizi engellediğini anlamak için profilin veya paylaşımların görüntülenememesi, ortak arkadaşların ilişkisinin kesilmesi ve mesajlaşma özelliğinin çalışmaması gibi ipuçlarına dikkat edebilirsiniz. Ancak, kesin sonuçlar için Facebook’un resmi açıklamalarını ve güncellemelerini takip etmenizde fayda vardır.

Facebookta Başkalarının Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

Facebookta başkalarının beni engellediğini nasıl anlarım?
Profiline gidip, arkadaş listesindeki kişileri kontrol edebilirsin.
Mesaj gönderdiğinde “ileti gönderilemedi” uyarısı alıyorsan engellenmiş olabilirsin.
Profiline erişemiyorsan veya gönderdiğin mesajlar görünmüyorsa engellenmiş olabilirsin.
Profilindeki paylaşımları beğenme veya yorum yapma yeteneğin kısıtlanmışsa engellenmiş olabilirsin.

Facebookta başkalarının beni engellediğini nasıl anlarım?
Profiline gidip, arkadaş listesindeki kişileri kontrol edebilirsin.
Mesaj gönderdiğinde “ileti gönderilemedi” uyarısı alıyorsan engellenmiş olabilirsin.
Profiline erişemiyorsan veya gönderdiğin mesajlar görünmüyorsa engellenmiş olabilirsin.
Profilindeki paylaşımları beğenme veya yorum yapma yeteneğin kısıtlanmışsa engellenmiş olabilirsin.