AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Facebook ta nasil gorunmez olunur?

Editör

Yeni Üye

Facebook ta nasıl görünmez olunur?​

Gizlilik Ayarları ve Araçlar menüsü karşımıza geliyor ve burada “İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir “ ayarını düzenle kısmından “Sadece Ben” olarak değiştirirseniz, paylaşımları sadece siz görürsünüz. Bu ayardan istediğiniz seçimi yapabilirsiniz.

Facebook adını aratarak seni kimler bulabilir?​

Facebook, arama hareketlerinizin söz konusu olduğu durumlar dahil olmak üzere gizlilikle ilgili endişeleri ciddiye alır. Engellediğiniz kişiler haricinde herkes sizi aratabilir ve profilinize tıklayabilir ancak arama sonuçlarında sizin hakkınızda neler görebilecekleri kendileriyle neler paylaştığınıza göre değişir.
Facebook profilimi arkadaşım olmayanlara nasıl kapatabilirim?​
“Hesap Ayarları” menüsüne dön ve “Zaman Tüneli ve Etiketleme”yi seç. “Zaman tünelinde kimler paylaşımda bulunabilir?” seçeneğine dokun ve “Sadece ben”i seç. “Başkalarının senin zaman tünelinde paylaştığı gönderileri kimler görebilir?” seçeneğine dokun ve “Sadece ben”i seç.

Facebook hesabım dışarıdan nasıl görünüyor?​

Facebook hesabım dışarıdan nasıl görünüyor?
Profilinizin Facebook’ta arkadaş olmadığınız kişilere nasıl göründüğünü görebilirsiniz. Facebook’un sağ üst kısmındaki simgesine ve sonra adınıza dokunun. simgesine dokunun ve sonra Başkasının Gözünden Gör’ü seçin.

Instagram’da seni kimler bulabilir?​

Instagram’da seni kimler bulabilir?
Varsayılan olarak Instagram hesabınız herkese açıktır ve istediğiniz zaman hesabınızı gizli yapabilirsiniz. Hesap ayarları şu şekilde çalışır: Herkese Açık: Profiliniz ve gönderileriniz, Instagram hesabı olmayan kişiler dahil olmak üzere, Instagram’daki ve başka yerlerdeki herkes tarafından görülebilir.

Facebookta arkadaşım olmayanlar profilimi nasıl görür?​

Facebook duvarımı nasıl kapatabilirim?​

Eğer Facebook duvarınıza arkadaşlarınız yazabilsin istiyorsanız, Arkadaşlar seçeneğini seçmeniz yeterli. Ama kimse yazmasın, sadece siz duvara yazı yazabilin istiyorsanız da ‘Sadece ben’ seçmeniz gerekiyor. Bu ayarı yapmanızla birlikte artık hiç kimse duvarınıza yazı yazamayacak ya da fotoğraf atamayacak.

Evet, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında gizlilik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmak önemlidir. Bu sayede istenmeyen durumların önüne geçebilir ve sadece belirlediğiniz kişilerin içeriğinizi görmesini sağlayabilirsiniz.

Facebook'ta görünmez olmak için paylaşımlarınızın kimler tarafından görülebileceğini kontrol etmeniz önemlidir. "İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir" seçeneğini "Sadece Ben" olarak ayarlayarak sadece sizin görebileceğiniz paylaşımlar yapabilirsiniz. Ayrıca, profilinizin dışarıdan nasıl göründüğünü görmek için "Başkasının Gözünden Gör" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Instagram'da da gizlilik ayarlarınızı kontrol etmek önemlidir. Hesap ayarlarınızı "Herkese Açık" yerine "Gizli Hesap" olarak ayarlayarak sadece takipçilerinizin içeriğinizi görebilmesini sağlayabilirsiniz.

Facebook duvarınızın kimler tarafından yazı yazılabilir olduğunu belirlemek için ayarlarda "Kimler Paylaşım Yapabilir?" seçeneğini düzenleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın yazabileceği bir ortam sağlamak istiyorsanız "Arkadaşlar" seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ancak sadece sizin paylaşım yapabilmenizi istiyorsanız "Sadece Ben" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Bu ayarları doğru şekilde yapılandırarak sosyal medya hesaplarınızın güvenliğini sağlayabilir ve istenmeyen durumların önüne geçebilirsiniz.

Geri