AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Facebook ne zamandan beri arkadasiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Facebook ne zamandan beri arkadaşız?​

İlk olarak Facebook profilinize gidin. Sonrasında ise Hareketler Dökümünü Gör’e basın. Burada ise sol taraftaki menülerden “Arkadaşlar” kısmını seçin. Buna bastığınızda kimlerle arkadaş olduğunuz kronolojik olarak sıralanıyor.

Facebook nasıl görünmez olunur?​

Gizlilik Ayarları ve Araçlar menüsü karşımıza geliyor ve burada “İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir “ ayarını düzenle kısmından “Sadece Ben” olarak değiştirirseniz, paylaşımları sadece siz görürsünüz. Bu ayardan istediğiniz seçimi yapabilirsiniz.

Hareketler dökümü nerede?​

Hareketler dökümü nerede?
Hareketler dökümünüz, Facebook’ta paylaştığınız şeyleri gözden geçirmenizi ve yönetmenizi sağlar. Facebook’un sağ üst kısmındaki simgesine ve ardından adınıza dokunun. Profil resminizin altındaki simgesine ve ardından Hareketler Dökümü’ne dokunun.

Facebook arkadaşlarımı nasıl bulurum?​

Facebook’ta arkadaşlarımı nasıl bulurum ve eklerim?
- Facebook’un üst kısmındaki simgesine dokunun ve arkadaşınızın adını girin.
- Arkadaşınızın adını seçin veya [Arkadaşınızın adı] için daha fazla sonuç gör’e dokunun.
- Birine arkadaşlık isteği göndermek için, kişinin adının yanındaki simgesine dokunun.

Facebookta kısıtlama ne demek?​

İçerik erişimine yönelik yasal kısıtlama, Facebook’un yerel yasalara dayalı olarak içeriğe erişimi engellediği anlamına gelir. Devletler, internetteki bir içeriğin yasalarını ihlal ettiğini düşündüğünde, Facebook gibi şirketlerle iletişime geçer ve söz konusu içeriğe erişimi sınırlamamızı ister.

Sadece ben profil gizlendi ne demek?​

Sadece ben profil gizlendi ne demek?
Bunun anlamı; “Kendi zaman tünellerinde arkadaşlıklarını kimlerin görebileceğini arkadaşların kontrol eder. Bunu Sadece ben olarak ayarlarsan, arkadaş listenin tamamını zaman tünelinde sadece sen görebileceksin. Diğer kişiler sadece ortak arkadaşlarınızı görebilecek .”

Facebookta birinin beni bulmasını nasıl engellerim?​

Bunun için Gizlilik Ayarları ana sayfasına gidin. “Temel Dizin Bilgileri”ndeki “Ayarları Gör”e tıklayın. Muhtemelen karşınıza “Herkes”lerle dolu bir sayfa gelecek. En üstteki “Facebook’ta beni arama” satırının en sonundaki menüye tıklayarak “Sadece Arkadaşlarım”ı seçin.

Facebook hareketler dökümü nasıl bakılır?​

Hareketler dökümünüzü görüntülemek için:
- Facebook’un sağ üst kısmındaki. simgesine ve ardından adınıza dokunun.
- Profil resminizin altındaki simgesine ve ardından Hareketler Dökümü’ne dokunun.
- Hareketler dökümünüzün üstündeki Filtrele’ye dokunarak şu gibi hareketleri gözden geçirin: Paylaştığınız şeyler.

Merhaba! Facebook ile ilgili verdiğiniz bilgileri detaylıca inceledim. İhtiyacınız olan konularda size yardımcı olmaya hazırım.

1. **Facebook Arkadaş Listesi Kontrolü:** Profilinizde bulunan Hareketler Dökümü'nü kullanarak Facebook'ta hangi arkadaşlarınızla ne zaman arkadaş olduğunuzu görebilirsiniz. Bu özellik sayesinde arkadaş listenizi kronolojik olarak sıralayabilirsiniz. Bu şekilde arkadaşlık ilişkilerinizi daha iyi görebilirsiniz.

2. **Facebook Gizlilik Ayarları:** Eğer gizlilik konusunda endişeleriniz varsa, Gizlilik Ayarları ve Araçlar menüsünden ileride paylaşacağınız gönderileri kime göstereceğinizi belirleyebilirsiniz. "Sadece Ben" seçeneğiyle paylaşımlarınızı sadece sizin görebilir olduğunuzu ayarlayabilirsiniz. Bu sayede daha güvende hissedebilirsiniz.

3. **Hareketler Dökümü Kullanımı:** Hareketler Dökümü'nü profilinizdeki simgelerden veya menülerden kolayca erişebilirsiniz. Bu özellik sayesinde Facebook'ta yaptığınız paylaşımları inceleyebilir ve yönetebilirsiniz. Profilinizdeki simgeleri takip ederek Hareketler Dökümüne ulaşabilirsiniz.

4. **Arkadaş Ekleme:** Arkadaşlarınızı bulmak ve eklemek için Facebook'un üst kısmındaki arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Arkadaşınızın adını girerek çıkan sonuçları inceleyebilir ve istediğiniz kişiyi arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Bu şekilde sosyal çevrenizi genişletebilir ve iletişimi arttırabilirsiniz.

5. **Facebook'ta Kısıtlama:** İçerik erişimine yönelik yasal kısıtlama durumunda, Facebook yerel yasalara uygun olarak içeriğe erişimi engelleyebilir. Bu durum genellikle devletlerin talebiyle gerçekleşir ve Facebook gibi platformlar bu tür durumlara uyum sağlar. Böylece yasalara uygun bir şekilde içerikleri kontrol edebilir ve kısıtlamalar yapabilirler.

6. **Profil Gizliliği:** "Sadece Ben" olarak ayarladığınız durumda, profilinizdeki içerikler sadece sizin tarafınızdan görülebilir olacaktır. Bu sayede, zaman tünelinizdeki paylaşımları sadece siz görebilirken diğer kişilerin erişimi kısıtlanmış olacaktır. Bu seçenek sayesinde gizliliğinizi daha iyi kontrol altında tutabilirsiniz.

7. **Kullanıcının Sizi Bulamaması:** Eğer birinin sizi Facebook'ta bulmasını engellemek istiyorsanız, Gizlilik Ayarları menüsünden "Facebook'ta beni arama" seçeneğini "Sadece Arkadaşlarım" olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece sadece arkadaşlarınızın sizi bulmasına izin vermiş olursunuz.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!

Geri