AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Facebook Mail Adresi Nasıl Silinir?

theking

Yeni Üye
Facebook mail adresi nasıl silinir? Facebook hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar bölümüne gidin. Mail adresi seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Sil butonuna tıklayarak mail adresinizi kaldırabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkatli olun, çünkü mail adresinizi sildiğinizde Facebook hesabınıza gelen iletileri alamazsınız. Mail adresini silmek istemiyorsanız, yeni bir mail adresi ekleyebilirsiniz. Bu şekilde, Facebook hesabınıza bağlı olan yeni bir mail adresi kullanabilirsiniz. Facebook mail adresinizi kolayca silebilir ve hesabınızı güncelleyebilirsiniz.
İçindekiler

Facebook Mail Adresi Nasıl Silinir?​

Facebook hesabınızda kayıtlı olan mail adresini silmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Facebook hesabınıza giriş yapın.
2. Adım: Sağ üst köşede bulunan ok simgesine tıklayarak açılır menüyü görüntüleyin.
3. Adım: Ayarlar ve Gizlilik seçeneğini seçin.
4. Adım: Sol tarafta yer alan menüde “E-posta” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
5. Adım: E-posta hesaplarınızın listelendiği bir sayfa açılacaktır. Silmek istediğiniz mail adresinin yanındaki “Kaldır” butonuna tıklayın.
6. Adım: “Kaldır” butonuna tıkladıktan sonra bir onay iletişim kutusu açılacaktır. “Kaldır” seçeneğine tıklayarak mail adresinizi silin.
Bu adımları izledikten sonra Facebook hesabınızdan mail adresinizi başarıyla silebilirsiniz. Unutmayın, mail adresinizi sildiğinizde bu adresi kullanarak giriş yapamaz ve Facebook bildirimlerini alamazsınız. Eğer bir mail adresine ihtiyacınız varsa, yeni bir mail adresi ekleyebilirsiniz.

Facebook Mail Adresi Silmek Hesap Silme İşlemi Anlamına mı Gelir?​

Hayır, Facebook mail adresinizi silmek hesabınızı silmek anlamına gelmez. Sadece mail adresinizi Facebook hesabınızdan kaldırırsınız. Bu işlem, sadece mail adresinin Facebook ile ilişkisini keser ve artık bu mail adresiyle Facebook’a giriş yapamazsınız.
Eğer Facebook hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız, farklı bir işlem yapmanız gerekmektedir. Hesabınızı silmek için Ayarlar ve Gizlilik bölümündeki “Hesap Silme ve Bilgileri” seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçeneği seçtiğinizde hesabınız kalıcı olarak silinir ve geri alınamaz. Bu nedenle hesap silme işlemi öncesinde hesabınızdaki tüm verilerin yedeklerini almanız önemlidir.

Facebook Mail Adresi Silme İşlemi Geri Alınabilir mi?​

Malesef, Facebook mail adresi silme işlemi geri alınamaz. Bir kez mail adresinizi Facebook hesabınızdan kaldırdıktan sonra geri eklemeniz mümkün değildir. Bu nedenle mail adresinizi silmeden önce dikkatlice düşünmeniz ve gerekli yedeklemeleri yapmanız önemlidir.
Eğer mail adresinizin Facebook hesabınıza bağlı olduğunu unutmuşsanız veya yanlışlıkla mail adresinizi silmişseniz, yeni bir mail adresi ekleyerek Facebook hesabınıza yeniden bağlayabilirsiniz. Bunun için yukarıda anlattığımız adımları izleyerek mail adresi ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook Mail Adresi Silme İşlemi Ne İşe Yarar?​

Facebook mail adresi silme işlemi, kullanıcıların hesaplarına kayıtlı olan mail adresini Facebook ile bağlarını koparmak amacıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Mail adresinizi silmek istediğinizde artık bu adresi kullanarak Facebook’a giriş yapamazsınız ve Facebook bildirimlerini bu adrese gönderemezsiniz.
Mail adresinizi silmek istemenizin nedenleri çeşitli olabilir. Örneğin, mail adresinizi değiştirdiyseniz ve eski adresinizi Facebook ile ilişkilendirmek istemiyorsanız mail adresinizi silebilirsiniz. Ayrıca, spam veya istenmeyen mesajlar aldığınız bir mail adresini Facebook hesabınızdan kaldırarak bu mesajları engelleyebilirsiniz.
Facebook mail adresi silme işlemi, kullanıcıların gizlilik ve güvenlik tercihlerini yönetmelerini sağlar. Kendi tercihleriniz doğrultusunda mail adresinizi ekleyebilir veya silebilirsiniz.

Facebook Mail Adresi Nasıl Silinir?​

Facebook hesabına giriş yap.
Ayarlar ve Gizlilik sekmesine tıkla.
Hesap Ayarları’nı seç.
Güvenlik Ayarları’na gir.
Hesabını sil seçeneğine tıkla.

Facebook hesabına giriş yap.
Ayarlar ve Gizlilik sekmesine tıkla.
Hesap Ayarları’nı seç.
Güvenlik Ayarları’na gir.
Hesabını sil seçeneğine tıkla.

Geri