Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır 2020?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Facebook hesabınızı kapatmak için 2020’de ne yapmanız gerektiğini Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır 2020? başlıklı makalemizde anlatacağız. Facebook hesabınızı kapatmak istediğinizde öncelikle hesap ayarlarına giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından “Hesabı Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi yaparken hesabınızın kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, “Hesabı Kalıcı Olarak Sil” seçeneğini tercih etmelisiniz. Ancak hesabınızı silmeden önce, verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Hesabınızı kapatmanız durumunda, Facebook hesabınıza tekrar erişim sağlamak mümkün olmayacaktır. Bu nedenle kararınızı dikkatlice düşünmelisiniz.
İçindekiler

1. Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır 2020?​

Facebook hesabınızı kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, Facebook hesabınıza giriş yapın.
2. Adım: Sağ üst köşede bulunan ok işaretine tıklayarak açılır menüyü açın.
3. Adım: Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine tıklayın.
4. Adım: Ayarlar seçeneğine tıklayın.
5. Adım: Sol menüde bulunan “Hesap Bilgileri” seçeneğine tıklayın.
6. Adım: En altta bulunan “Hesabı Kapat” seçeneğine tıklayın.
7. Adım: Açılan sayfada “Devam Et” butonuna tıklayın.
8. Adım: Şifrenizi girerek hesabınızı kalıcı olarak kapatın.

2. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Geri Alınabilir mi?​

Evet, Facebook hesabınızı kapatma işlemi geri alınabilir. Eğer hesabınızı kapatma işlemini gerçekleştirdikten sonra tekrar giriş yaparsanız, hesabınız otomatik olarak yeniden etkinleştirilir. Ancak, hesabınızı kapatma işleminden sonra 30 gün boyunca oturum açmazsanız, hesabınız kalıcı olarak silinir.

3. Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?​

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
2. Adım: Aşağıdaki linke tıklayarak hesap silme sayfasına gidin: https://www.facebook.com/help/delete_account
3. Adım: “Hesabı Sil” butonuna tıklayın.
4. Adım: Şifrenizi girerek hesabınızı kalıcı olarak silin.

4. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Ne Kadar Sürer?​

Facebook hesabınızı kapatma işlemi anında gerçekleşir. Hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza artık erişemezsiniz ve hesabınız arkadaşlarınız tarafından görülemez hale gelir. Ancak, hesabınız tamamen silinmesi için 30 gün beklemeniz gerekmektedir. Bu süre içinde hesabınıza tekrar giriş yaparsanız, hesabınız otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.

5. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Ücretli midir?​

Hayır, Facebook hesabınızı kapatma işlemi ücretsizdir. Facebook hesabınızı istediğiniz zaman kapatma veya silme işlemini ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

6. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Bilgiler Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza ait tüm bilgiler silinmez. Facebook, hesabınızı kapatma işlemi sonrasında hesap bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı saklar. Ancak, hesabınız arkadaşlarınız tarafından görülemez hale gelir ve siz de hesabınıza erişemezsiniz.

7. Facebook Hesabı Nasıl Geçici Olarak Kapatılır?​

Facebook hesabınızı geçici olarak kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
2. Adım: Sağ üst köşede bulunan ok işaretine tıklayarak açılır menüyü açın.
3. Adım: Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine tıklayın.
4. Adım: Ayarlar seçeneğine tıklayın.
5. Adım: Sol menüde bulunan “Hesap Bilgileri” seçeneğine tıklayın.
6. Adım: En altta bulunan “Hesabı Geçici Olarak Kapat” seçeneğine tıklayın.
7. Adım: Açılan sayfada “Hesabı Geçici Olarak Kapat” butonuna tıklayın.
8. Adım: Şifrenizi girerek hesabınızı geçici olarak kapatın.

8. Facebook Hesabı Geçici Olarak Kapatma İşlemi Ne Kadar Sürer?​

Facebook hesabınızı geçici olarak kapatma işlemi anında gerçekleşir. Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda, hesabınız arkadaşlarınız tarafından görülemez hale gelir ve siz de hesabınıza erişemezsiniz. Ancak, istediğiniz zaman tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz.

9. Facebook Hesabı Geçici Olarak Kapatma İşlemi Sonrası Bilgiler Ne Olur?​

Facebook hesabınızı geçici olarak kapatma işlemi sonrasında hesabınıza ait tüm bilgiler saklanır. Hesabınız arkadaşlarınız tarafından görülemez hale gelir ve siz de hesabınıza erişemezsiniz. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, hesabınız ve bilgileriniz aynı şekilde geri döner.

10. Facebook Hesabı Nasıl Geri Açılır?​

Facebook hesabınızı geri açmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
2. Adım: Kapatma işlemi sonrasında hesabınız otomatik olarak yeniden etkinleşir.
3. Adım: E-posta adresinizi veya telefon numaranızı girerek hesabınıza yeniden erişebilirsiniz.

11. Facebook Hesabı Geri Açma İşlemi Ne Kadar Sürer?​

Facebook hesabınızı geri açma işlemi anında gerçekleşir. Hesabınıza tekrar giriş yaparak hesabınızı aktifleştirdiğinizde, hesabınız ve bilgileriniz aynı şekilde geri döner.

12. Facebook Hesabı Geri Açma İşlemi Ücretli midir?​

Hayır, Facebook hesabınızı geri açma işlemi ücretsizdir. Hesabınızı istediğiniz zaman tekrar aktifleştirebilirsiniz.

13. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Mesajlar Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza gelen mesajlar silinmez. Mesajlarınız, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde aynı şekilde geri döner. Ancak, hesabınızı tamamen silerseniz, mesajlarınıza erişemezsiniz.

14. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Arkadaşlar Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınız arkadaşlarınız tarafından görülemez hale gelir. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, arkadaşlarınız ve bağlantılarınız aynı şekilde geri döner.

15. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Gruplar ve Sayfalar Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza ait gruplar ve sayfalar görüntülenemez hale gelir. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, gruplarınız ve sayfalarınız aynı şekilde geri döner.

16. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Fotoğraflar Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza yüklediğiniz fotoğraflar görüntülenemez hale gelir. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, fotoğraflarınız aynı şekilde geri döner.

17. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Beğeniler Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza yaptığınız beğeniler görüntülenemez hale gelir. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, beğenileriniz aynı şekilde geri döner.

18. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Takipçiler Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınızı takip eden kişiler sizin paylaşımlarınızı göremez hale gelir. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, takipçileriniz aynı şekilde geri döner.

19. Facebook Hesabı Kapatma İşlemi Sonrası Etkinlik Geçmişi Ne Olur?​

Facebook hesabınızı kapatma işleminden sonra hesabınıza ait etkinlik geçmişi görüntülenemez hale gelir. Ancak, hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde, etkinlik geçmişiniz aynı şekilde geri döner.

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır 2020?​

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır 2020?
Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak için Ayarlar > Hesap Ayarları > Hesap Ayarları > Hesabı Kapat yolunu izleyin.
Hesabınızı kapatmadan önce tüm verilerinizi indirerek yedekleyin.
Kapatma işlemi tamamlandığında hesabınız geri getirilemez.
Hesabınızı kapatırken nedeninizi belirtmek isterseniz, seçenekler arasından birini seçebilirsiniz.
Hesabınızı kapatma işlemi 14 güne kadar sürebilir.

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır 2020? Ayarlar > Hesap Ayarları > Hesabı Kapat yolunu izleyin.
Hesabınızı kapatmadan önce tüm verilerinizi indirerek yedekleyin.
Kapatma işlemi tamamlandığında hesabınız geri getirilemez.
Hesabınızı kapatırken nedeninizi belirtmek isterseniz, seçenekler arasından birini seçebilirsiniz.
Hesabınızı kapatma işlemi 14 güne kadar sürebilir.

Geri