- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
FAC Fudge nedir?
Yumuşak ve süngerimsi yapıya sahip, pek çok çeşitli tarifi olan, şeker, süt, yağ ve aromayla eritilene kadar ısıtılıp hazırlanan bir lezzettir fudge. Nanelisinden çikolatalısına, yer fıstığı ezmelisinden balkabaklısına kadar pek çok değişik çeşitlerde fudge mevcuttur.Invert şeker nedir ne işe yarar?
Pancar şekerinin şerbet haline getirilmiş halidir. İnvert şeker şurubu olarak tanımlanması Türk Gıda Kodeksi gereğidir. Pancar şekerinin bu halinin üretim sürecinde kullanılması, ürün performansını lezzet ve kalite açısından en iyi seviyede tutmak içindir.Fudge nedir nasıl yapılır?
İçi yumuşacık bir tür çikolatalı şekerleme, hafif karamele benzer bir tat fudge….Fudge Tarifi Nasıl Yapılır?
- Toz şeker, ılık süt, toz krem şanti ve tereyağını sos tenceresine alın.
- Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
İnvert şeker nedir GIDA kimyası?
Sakkarozun, enzimlerle veya asitlerle parçalanarak glukoz ve fruktoza indirgenmesinden elde edilen ürüne invert şeker denmektedir. İnvert şeker aslında, reçel ve şerbet yapımı sırasında limon suyu kullanılırken gerçekleşen işlemdir.Melas zararlı mı?
Sadece nişasta bazlı şeker değil diğer şeker türleri de kansere yol açar. Ayrıca şeker kalp sağlığı için büyük risk faktörlerinden biridir.Fudge evde nasıl yapılır?
Tereyağını tavanın içine alın ve kahverengi bir hal alana kadar kavurun. Daha sonra içine sütü ve esmer şekeri ekleyin. Bu işlemin ardından tavanın ağzını kapatarak beş dakika pişirin. Pişme işleminin ardından içine vanilya, fıstık ezmesi ve tuzu ekleyerek bir kez daha karıştırın.
Şekeri bir tavaya alın ve erimesini ve karamel rengini almasını bekleyin. Daha sonra tereyağını ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyin ve sos kıvamını alana kadar pişirin. Son olarak tuzu ilave edip ocaktan alın.