AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fabrika neler yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fabrika neler yapılır?​

Fabrika veya üretimevi, içerisinde işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünün işçiler tarafından, makine, araç ve aygıtlar yardımıyla işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu. Fabrika terimi, söz konusu işlemlerin gerçekleştirildiği, belli bir büyüklüğe sahip endüstriyel yapılar için de kullanılmaktadır.

Fabrikada çalışan kişiye ne denir?​

Üretim elemanı, hizmet verdiği alandaki üretim makinelerini veya ekipmanlarını işletmek ve üretim faaliyetlerini firma hedefleri, kalite standartları ile ilgili mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştirmekle sorumludur.
Ne fabrikası var?
İşte Türkiye’nin ilk 50 sanayi devi

Bir fabrika kurmak için neler gereklidir?​

Fabrika Kuruluş Aşamaları
- Fabrikanızı kurabilmek için mutlaka planlama yapmanız gerekiyor.
- Üretim yapılacak sektör seçilmelidir.
- Sektörünüz ile ilgili olarak bir mali analiz yapmanız gerekiyor.
- Finansal kaynaklarınızı belirlemeli ve sermaye tutarınızı netleştirmelisiniz.
- Detaylı bir iş projesi hazırlamanız gerekiyor.

1 Fabrikada kaç kişi çalışıyor?​

2015 sonu itibariyle sanayi tesislerinde ortalama 41 kişi çalışıyor. Sanayi tesislerinde ortalama çalışan sayısı 2014’te 40 iken 2015’de 41 oldu. Sanayi tesisi başına en çok çalışanı olan il Zonguldak (89). Daha sonra sırası ile Kırklareli ve Karaman (87’şer), Tekirdağ (82), Kocaeli (79) illeri geliyor.
Kaç tane araba fabrikası var?
Son zamanlarda yerli otomobil TOGG ile gündeme gelene otomotiv sanayi aslında Türkiye’nin yabancı olduğu bir kavram değil. Türkiye’nin 9 farklı ilinde 13 farklı markanın fabrikası bulunuyor. Türkiye’deki otomobil fabrikaları yalnızca binek otomobil değil, ticari ve hafif ticari araçlar, kamyon ve otobüs de üretiyor.
Bu nedenle de tam olarak bir maliyet rakamından bahsetmek mümkün olmayabilir. Ancak en küçük çapta fabrika için dahi en az 500 bin TL ihtiyacınız olacaktır. Bu süreçte en yüksek maliyetler ise tamamen kişilerin kurmak istedikleri fabrika büyüklüğüne göre değişecektir.
Fabrika, 2000 yılında Boyner Grup tarafından kurulan perakende markasıdır. Fabrika’nın mağazacılık operasyonu durdurulmuştur. Fabrika markalı ürünler Boyner mağazalarında satılmaktadır. Fabrika markasıyla kaban, mont, ceket, pantolon, etek, takım elbise, bluz, t-shirt, hırka, kazak ve swatshirt ürünleri bulunmaktadır.
F by fabrika ile fabrika aynı mı?
merhabalar, people by fabrika markası ,fabrika markasının morhipo için üretmiş olduğu marka ürünleridir.

Geri