- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Fabrika nedir ne işe yarar?
Fabrika veya üretimevi, içerisinde işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünün işçiler tarafından, makine, araç ve aygıtlar yardımıyla işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu.Ilk fabrika hangi ülkede?
Sanayi Devrimi, ilk olarak Birleşik Krallık’ta ortaya çıkmış, ardından Batı Avrupa, Kuzey Amerika ve Japonya’ya sıçramış ve bütün dünyaya yayılmıştır.Endüstri tanımı nedir?
Ticari faaliyetlerin üretim bölümü endüstri olarak adlandırılmaktadır. Ürünlerin, üretilmesi, yetiştirilmesi veya işlenmesi endüstrinin içerikleri arasında yer almaktadır. Hammaddelerin işlenmesi, enerji kaynaklarını yaratmak, bu kaynakların yaratımında başvurulan araçlar ve yöntemlerin tamamı endüstridir.
Fabrikalar neden kurulur?
Fabrikalar ülke ekonomilerinin ve toplumların kalkınmasında oldukça önemli işletmelerdir. Yüksek kar elde etmek ve geniş çaplı bir iş yapmak istiyorsanız fabrika kurmayı düşünebilirsiniz. Fabrika kurmak günümüzde son derece zor ve yüksek sermayeli bir alan olarak görülebilir.Fabrika ürünlerinin faydaları nelerdir?
Kendi ürünlerinizi üretmenin avantajlarıFabrikada işçi olarak çalışmaya ne ad verilir?
Üretim elemanı, hizmet verdiği alandaki üretim makinelerini veya ekipmanlarını işletmek ve üretim faaliyetlerini firma hedefleri, kalite standartları ile ilgili mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştirmekle sorumludur.
Uşak’ta mahalli birçok müteşebbisin iştiraki ile 19.4.1923 tarihinde 600.000 TL sermaye ile kurulan ‘ Uşak Terakki Ziraat T.A.Ş. ‘ 6.11.1925 tarihinde ilk Şeker Fabrikasının temelini atmış ve fabrika 17.12.1926 tarihinde işletmeye açılmıştır.
Atatürk’ün 15 yılda kurduğu fabrikalar
Endüstri neyi inceler?
Endüstriyel kimya herhangi bir maddenin inorganik ya da organik olarak hangi maddelerle etkileştiğini inceler. Bunun yanında endüstriyel kimyanın yaptığı en önemli işlerden biri de bu maddelerin yapısını incelemesidir. Bu yüzden de endüstriyel kimya bir bilim dalı olarak geçmektedir.
Endüstri deyince akla ne gelir?
Endüstri deyince akla sanayi gelir. Bu iki kelime, ince farklarla birbirinden ayrılır ancak aynı amaca hizmet ettikleri için eş anlamlıdır.Fabrikadan çıkan zararlı gazlar nasıl önlenir?
Fabrika bacalarında çıkan dumanları bir nebze olsun hafifletmek adına bu bacalarda filtre kullanılması çok önemlidir. Bunun yanında fabrikaların doğal gaz kullanmaya özen göstermesi de gerekir. Hava kirliliğinin önlenmesi için önemli olan konulardan biri de yeşil alanların ve ormanların çoğaltılmasıdır.Fabrika ürünlerinin zararları nelerdir?
Çevre kirliliğinin baş aktörleri Fabrikalar
Fabrika işçisi ne demek?
Üretim sürecine bir bedel karşılığında emeğiyle katılan kişi.Işçi ne iş yapar?
Kanuna göre “İşçi, ücret karşılığında işverene bağımlı olarak belirli bir süre veya sürekli olarak iş görmeyi üstlenen kişidir. İşçi, işverenin emri ve yönetimi altında iş görmeyi şahsen üstlenen kişi olduğundan, tüzel kişiler hiçbir şekilde işçi sıfatını kazanamaz.”Türkiye’de kurulan ilk fabrika nedir?
Türkiye’de sanayileşme hareketini başlatan ve devlet tarafından yapılmış ilk tesis olan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası, yapıldığı dönem ve konumu itibariyle, büyük bir devrimin eseridir.