- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Fabrika güvenliği nasıl sağlanır?
Kamera sistemleri, geçiş kontrol sistemleri, çelik kapı ve çelik kasa, yangın algılama sistemleri, araç geçiş sistemleri, X-ray ve metal kapı dedektörü, çevre güvenlik sistemleri ve daha fazlası fabrika veya üretim tesisleri için alabileceğiniz önlemler arasında yer alıyor.Evdeki tehlikelere karşı neler yapmalıyız?
Sıcak su veya sıvıları çocukların erişemeyeceği yerlerde bulundurun. Kibrit, çakmak gibi yanıcı aletleri çocukların erişemeyeceği yerlere koyun. Kimyasal içerikli temizlik malzeme ve gereçlerini orta yerde bırakmayın. Mutfak tezgâhının kenarına yakın yerlere sıcak tencere, çaydanlık, tabak, veya sıcak su kabı koymayın.Meydana gelen ev kazaları nelerdir?
Ev kazalarının en sık görülen nedenlerini ise şöyle sıralamak mümkün:
Güvenlik önlemleri yetersiz olan yollarda yayalar nasıl davranmalı?
Güvenlik önlemleri yetersiz olan yollarda yayalar nasıl…
- Yaya kaldırımı olmayan yollarda banketten yürümeli.
- Gidiş yönüne göre sol taraftaki banketten yürünmeli.
- Taşıt yolu işgal edilmemeli.
- Geceleri ışığı yansıtan giysiler girilmeli.
Okulda uymamız gereken güvenlik kuralları nelerdir?
Sınıfın içinde öğretmen dolabı, saat ve çerçeve gibi camlı, kırılabilir eşyalardan mutlaka uzak durmalıyız. Ayrıca merdivenlerden inerken ve çıkarken her zaman sağ tarafı kullanmalıyız. Merdivenleri kullanırken çok dikkat etmeli ve yavaş yavaş inip çıkmalıyız. Eğer bunu yapmazsak düşebiliriz ve kaza geçirebiliriz.Ev kazalarında ilk yardım nasıl yapılır?
Çocuklarda Ev Kazalarına Karşı 8 İlk Yardım Önerisi- Evinizi çocuğunuz için güvenli hale getirin.
- İlk yardım hayat kurtarır.
- 1-Heimlich Manevrası’nı öğrenin.
- 2-Yaraları sıkı bandajla kapatmayın.
- 3-Batan cismi kendiniz çıkarmaya çalışmayın.
- 4-Kırık bölgesini sabitleyin.
- 5-Yanıklara buz uygulamayın.