AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Faaliyet raporu nedir kisaca?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Faaliyet raporu nedir kısaca?​

Faaliyet Raporu: İdarenin yasal düzenlemelere uyup uymadığı, performans bilgisinin Performans Programında belirtilen hedefler bakımından uygun şekilde raporlanıp raporlanmadığı ve gerçekleşmelerdeki sapmaların açıklanıp açıklanmadığı.

Günlük Faaliyet Raporu Nedir?​

İşletmelerin günlük satış ve harcamaları ile ilgili olarak tuttukları günlük rapor.

Aylık Faaliyet Raporu Nedir?​

Aylık Faaliyet Raporu Nedir?
Aylık Faaliyet Raporu, genelde Muhasebe Müdürü veya Mali işler müdürü tarafından hazırlanıp, genel müdürün bilgi ve onayına sunulan aylık “Tahmini Bütçe- Realizasyon Karşılaştırma Tablosu”nu tamamlayıcı bir rapordur.

Faaliyet raporu neleri içerir?​

Faaliyet raporu neleri içerir?
Faaliyet raporu, Türk Ticaret Kanunu’nun 327. maddesi uyarınca anonim şirketlerde idare meclisinin her iş yılı sonunda şirketin ticari, mali ve iktisadi durumunu ve yapılan işlemlerin özetini göstermek amacıyla hazırlanmakla yükümlü oldukları yıllık bir rapordur.

Aylık Değerlendirme raporu Nedir?​

19.11.2019 tarihi itibari ile aylık değerlendirme raporu aylık faaliyet raporu olarak değiştirilmiştir. Bu raporlar bir nevi tesislerin çevre ile ilgili tanıtım bilgilerini içeren kimlik niteliği taşımaktadır. İç tetkik raporu, aylık faaliyet raporuna göre daha geniş kapsamlıdır.

Aylık Faaliyet Raporu nedir çevre?​

Aylık faaliyet raporu: İşletmelerin çevre görevlisi, çevre mühendisi, çevre yönetim birimi veya çevre danışmanlık firmaları aracılığı ile 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunun ve alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığının değerlendirildiği aylık …

Faaliyet raporları nelerdir?​

Faaliyet raporları nelerdir?
Faaliyet Raporları Nasıl Yazılır? 1 1- Genel bilgiler,. 2 2- Yönetim organı üyeleri ile üst düzey yöneticilere sağlanan mali haklar,. 3 3- Şirketin araştırma ve geliştirme çalışmaları,. 4 4- Şirket faaliyetleri ve faaliyetlere ilişkin önemli gelişmeler,. 5 5- Finansal durum,. 6 6- Riskler ve yönetim organının değerlendirmesi,. 7 7- Diğer hususlar. Faaliyet Raporları Denetime Tabi… More

Bir Yıllık Faaliyet Raporu var mı?​

Bir Yıllık Faaliyet Raporu var mı?
Yıllık faaliyet raporunda şirketin ilgili hesap dönemine ait iş ve işlemlerinin akışı, her yönüyle finansal durumu doğru, eksiksiz, gerçeğe uygun ve dürüst bir şekilde yansıtılmak zorundadır. Bu raporlarda yöneticiler şirket faaliyetleri ile ilgili ortaklara hesap verirler. Faaliyet raporları stratejik yönetim sisteminin önemli bir unsurudur.

Kimler faaliyet raporu hazırlar?​

Faaliyet Raporu Nedir? Kimler Faaliyet Raporu Hazırlar? Faaliyet raporu, bir kurumun bir hesap dönemindeki ticari ve mali faaliyetlerini kapsayan rapordur. Faaliyet raporu, Türk Ticaret Kanunu’nun 327. maddesi uyarınca anonim şirketlerde idare meclisinin her iş yılı sonunda şirketin ticari, mali ve iktisadi durumunu ve yapılan işlemlerin özetini

Faaliyet Raporu, bir kurumun mali ve mali faaliyetleri kapsayan rapordur.?​

Faaliyet raporu, bir kurumun bir hesap dönemindeki ticari ve mali faaliyetlerini kapsayan rapordur.

Faaliyet raporu, bir kurumun bir hesap dönemindeki ticari ve mali faaliyetlerini kapsayan bir rapordur. Türk Ticaret Kanunu'nun 327. maddesi uyarınca anonim şirketlerde idare meclisinin her iş yılı sonunda şirketin ticari, mali ve iktisadi durumunu ve yapılan işlemlerin özetini göstermek amacıyla hazırlanmakla yükümlü olduğu yıllık bir rapordur. Bu rapor, idarenin yasal düzenlemelere uyup uymadığı, performans bilgisinin hedeflere uygun şekilde raporlanıp raporlanmadığı ve gerçekleşmelerdeki sapmaların açıklanıp açıklanmadığı gibi konuları içerir.

Aylık faaliyet raporu ise genelde Muhasebe Müdürü veya Mali İşler Müdürü tarafından hazırlanıp genel müdürün bilgi ve onayına sunulan aylık tahmini bütçe-realizasyon karşılaştırma tablosunu tamamlayıcı bir rapordur. Bu rapor, işletmelerin belirli bir ay içindeki faaliyetlerini ve finansal durumlarını gösterir.

Faaliyet raporlarında genel bilgiler, yönetim organı üyeleri ile üst düzey yöneticilere sağlanan mali haklar, şirketin araştırma ve geliştirme çalışmaları, faaliyetler ve önemli gelişmeler, finansal durum, riskler ve yönetim organının değerlendirmesi gibi konular yer alabilir. Bu raporlar, şirket faaliyetleri ile ilgili ortaklara hesap vermeye ve stratejik yönetim sistemini desteklemeye yönelik önemli belgelerdir.

Ayrıca, aylık faaliyet raporlarıyla ilgili olarak çevre ile ilgili değerlendirme raporları da bulunmaktadır. Bu raporlar, işletmelerin çevre yönetimine uygunluğunu değerlendirir ve çevre ile ilgili alınan tedbirlerin etkili bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını inceler.

Geri