AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

F2 yetki belgesi kimlere verilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

F2 yetki belgesi kimlere verilir?​

F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı alanında acentecilik yapacak olan gerçek (şahıs) kişilere veya tüzel (şirket) kişilere verilir.

F2 belgesi ne işe yarar?​

b) F2 yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacaklara, verilir. c) F, G ve H türü yetki belgesi sahipleri kendi nam ve hesaplarına taşıma yapamaz, yaptıramaz ve yolcu bileti veya taşıma faturası düzenleyemezler.

K2 yetki belgesi kimlere verilir?​

K2 yetki belgesi kimlere verilir?
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

G2 yetki belgesi nasıl alınır?​

G2 yetki belgesi nasıl alınır?
G2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. G2 yetki belgesini almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin vergi ve oda kaydının olması bununla birlikte 30 bin Türk Lirası sermayeye sahip olması gerekmektedir.

F2 yetki belgesi nasıl alınır?​

F2 yetki belgesi için başvuranların, A1, A2, B1, B2, D1, D2 veya D4 yetki belgesi sahibi taşımacılardan en az birisiyle imzalanmış bir acentelik sözleşmesi bulunması ve 6.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesi ile faaliyette bulunduğu yerleşim yerinde kendisine veya sözleşme yaptığı A1, A2, B1, B2, D1, D2 veya …

K2 belgesi nasıl alınır 2021?​

K2 Belgesi Nasıl Alınır? K2 belgesi alacak kişilerin, kendisinden istenilen evraklar ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekir. Yapılan başvurular, evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması halinde yaklaşık 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

G2 yetki belgesi ne kadar?​

G2 yetki belgesi ne kadar?
G2 BELGESİ 3 farklı belge türü ile uygun belge ile kapsama uygun faaliyette bulunulması istenmektedir. G2 belgesi fiyatı 12736,00 TL dir. En az 30 000 TL kayıtlı sermayeye sahip olmaları şarttır.

Ulaştırma Bakanlığı K2 Belgesi ne kadar?​

Ulaştırma Bakanlığı K2 Belgesi ne kadar?
K2 Yetki Belgesi Ücreti : 19,856TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4964TL. Taşıt Kartı Ücreti: 594TL.
 
F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek (şahıs) kişilere veya tüzel (şirket) kişilere verilir. Bu belgeye sahip kişiler kendi adlarına ve hesaplarına taşıma işleri yapabilirler.

F2 yetki belgesi almaya hak kazanabilmek için, başvuru sahibinin A1, A2, B1, B2, D1, D2 veya D4 yetki belgesi sahibi taşımacılar ile acentelik sözleşmesi imzalamış olması gerekmektedir. Ayrıca, en az 6.000 Türk Lirası sermayeye veya işletme sermayesine sahip olması ve faaliyet gösterdiği yerde vergi ve oda kaydının bulunması gerekmektedir.

K2 yetki belgesi ise yurt içinde ticari veya hususi olarak kayıtlı ve tescil edilmiş taşıtlarla eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel mükelleflere verilen bir belge türüdür. K2 yetki belgesi alabilmek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruların yaklaşık 15 gün içinde sonuçlanması beklenmektedir.

G2 yetki belgesi ise uluslararası ve yurt içinde ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. G2 yetki belgesi almak isteyen kişilerin en az 30.000 Türk Lirası sermayeye sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruları vergi ve oda kaydıyla uyumlu olmalıdır.

Ulaştırma Bakanlığı K2 Belgesi ücreti ise 19,856 TL'dir. Toplam ağırlığı 3.500 kg'ı geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2 Yetki Belgesi ücreti ise 4,964 TL'dir. Taşıt Kartı ücreti ise 594 TL'dir.
 
Geri
Üst