Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

F1 vizesiyle calisabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.362
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

F1 vizesiyle çalışabilir mi?​

F1 vizesi ile zaten 20 saatlik çalışma hakkına sahip olan uluslararası öğrenciler CPT ile kampüs dışında ve haftalık saat sınırı olmaksızın tam zamanlı da çalışabilirler. Programa başvurmak için en az 9 aydır Amerika’da yaşamak gerekirken okul tatillerinde de Amerika’da çalışmak mümkündür.

Amerikada yaşamak için ne kadar para gerekir?​

Amerika’da yaşam masrafları, yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasındadır ve bu da aylık ortalama 1.000 ila 1.500$ eder. Buna konaklama masraflarınız, oda ve yemek, yemek, seyahat, ders kitapları, hava koşullarına uygun giysiler ve eğlence masrafları da dahildir.
Öğrenci vizesi ile çalışabilir mi?​
Fakat lisans ya da yüksek lisans eğitimi için bu ülkede bulunan öğrencilerin haftada 20 saat sadece kampüs içinde çalışma izinleri vardır. Öğrenci vizesi ile ülkede bulunanlara herhangi bir çalışma izni verilmez.

F2 vizesi kaç yıllık?​

F2 vizesi kaç yıllık?
Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz.

Amerikada ne kadar Turk var?​

Amerikada ne kadar Turk var?
Amerika Doktorlar Derneğine Üye Türk Doktor Sayısı Toplam 1700 üyesi Amerika Doktorlar Derneği’ne 2020 yılı itibariyle üyelikle onurlandırılmış toplam beş Türk doktor bulunmaktadır.

Öğrenci vizesinde çalışma izni var mı?​

Amerika öğrencilere çalışma izni veriyor mu?​

Amerika’ya lisans ve yüksek lisans derecesindeki akademik programlardan birisi için eğitim almaya giden öğrencilere yönelik, sadece kampüs içerisindeki işletmelerde, haftada 20 saat part-time çalışma izni verilmektedir. Tatil zamanlarında bu süre full time olarak kullanılabilir.
F1 vizesi nasıl uzatılır?​
-Amerika’ya F1 vizesi basıldıktan sonra o vize, o tarihler arasında Amerika’ya girebilirsiniz anlamına gelir. Dolayısıyla Amerika’da vize uzatmaya ya da yeni vize başvurusuna gerek yoktur. Gerekli olan şey yeni bir okula geçip sadece I-20’yi uzatmaktır.

F1 vizesi için bankada ne kadar para olmalı?​

F1 vizesi için bankada ne kadar para olmalı?
Görev kimlik kartı fotokopisi. Çalışma belgesi. Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait, en az 7000 TL bulunan hesap bilgisi, bankadan ıslak imzalı ve kaşeli) Maaş bordrosu (Son 3 aya ait)

F1 vizesi kimlere verilir?​

F1 vizesi kimlere verilir?
ABD F1 Öğrenci Vizesi
- Amerika’da lise, üniversite gibi akademik veya dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin alması gereken ve en çok başvurulan vize türüdür.
- F1 vizesi başvurusu yapmak için vize başvuru dosyanızda yer alması gereken en önemli belge I-20 belgesidir.

I 901 belgesi nedir?​

SEVIS Ücreti (I-901 ücreti), DHS tarafından 1 Eylül 2004 yılından beri tahsil edilmektedir. Amerika’da eğitim almaya karar veren ve SEVP (Student and Exchange visitor Program) sertifikalı bir okuldan kabul alan öğrenciler için zorunludur. Ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka ödemesi gereken bir tutardır.

F1 vizesi kaç günde çıkar?​

Amerika F1 vizesi kaç günde çıkar? Öğrenci vizesi F1 vizesinin sonuçlanması başvuru işleminden sonra 10 ila 15 gün arasında sürmektedir. Bu süreç mülakat sonrası pasaportun alımıyla başlar vize basılıp geri yollanana kadar devam eder.
F1 vizesi kaç aylık?​
Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır. Bir diğer önemli bilgi ise bu vize ile ülkeye sürekli giriş çıkış yapamazsınız.

F1 vizesi kimler alamaz?​

F1 vizesi kimler alamaz?
F1 vize türüne başvurmak için en önemli belge öğrencilere Amerika’da başvurduğu tam zamanlı eğitim kurumlarından öğrenci için düzenlenmiş ve gönderilmiş olan I-20 formu’dur. Bu form olmadan F1 öğrenci vizesine başvurmak imkansızdır.

Öğrenci vizesi için bankada ne kadar para olmalı?​

Öğrenci vizesi için bankada ne kadar para olmalı?
Otel ve uçak bileti satın almadan vize başvurusu yapacaksanız vize başvurusu için bankada en az 18-20 bin TL para bulundurmanız genel anlamda yeterli olabilmektedir.

Vize başvuru ücreti ne kadar?​

Vize Ücreti + iDATA Koordinasyon Ücreti
Vize Ücreti | 0 – 6 Yaş | 12+ Yaş
* Schengen (indirimli tarife uygulanan ülkelerin vatandaşları) | 0 TL | 543 TL ( Nakit )
Ulusal | 1801 TL ( Nakit ) | 1801 TL ( Nakit )
Eğitim C (90 gün ve altı) | 0 TL | 0 TL
Eğitim D (90 gün üzeri) | 776 TL ( Nakit ) | 776 TL ( Nakit )

Öğrenci pasaportu ile yurt dışında çalışabilir mi?​

Yani 25 yaş altı öğrenci olsanız dahi tatil, work&travel, interrail gibi amaçlarla harçsız öğrenci pasaportu alamıyordunuz. Artık 2016 yılında öğrenci pasaportu yasasının kapsamı genişletildi ve 25 yaş altı tüm öğrenciler ister tatil, ister eğitim amaçlı olsun, yurtdışına giderken harçsız pasaport çıkartabiliyor.
Sevis Belgesi nasıl alınır?​
Amerika’da eğitim almak isteyen öğrencilerin katılacakları programdan öncelikle resmi kabul belgesi alması gerekmektedir. I-20 ya da DS-2019 formu olarak bilinen bu kabul belgeleri vizeye başvurabilmek için ilk adım kabul edilebilir. Kabul belgeniz danışmanlık aldığınız acente tarafından temin edilmektedir.

Sevis ödemesi nasıl yapılır?​

Sevis ödemesi nasıl yapılır?
Sevis I-901 ücreti www.fmjfee.com adresinden online olarak ödenir. Ödemeyi en hızlı ve kolay yapmanın yolu kredi kartıyla ödeme seçeneğini seçmektir. Ödemeyi yaptıktan sonra ödeme ekranını hemen kapatmamalı, mutlaka ödeme makbuzunun çıktısı alınmalıdır.
 
F1 vizesiyle çalışabilir mi sorusuna verilen cevapta belirtilmiştir ki uluslararası öğrenciler CPT ile kampüs dışında ve haftalık saat sınırı olmaksızın tam zamanlı çalışabilirler. Ayrıca, Amerika'da yaşamak için ne kadar para gerektiği sorusuna da cevap olarak yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasında olması gerektiği belirtilmiştir. Bunun aylık ortalama olarak 1.000 ila 1.500$'a denk geldiği ifade edilmiştir.

Öğrenci vizesi ile ilgili sorularda da F1 vizesi başvuru dosyasında yer alması gereken belgeler ve vize süreleri hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Öğrenci vizesi ile çalışma izni sorusuna verilen cevapta, Amerika'ya lisans ve yüksek lisans eğitimi almak için giden öğrencilere sadece kampüs içerisinde haftada 20 saat part-time çalışma izni verildiği belirtilmiştir.

F2 vizesi konusunda ise vizenin geçerliliği ile izin verilen kalma süresinin ilişkili olmadığı, vizenin 10 yıl geçerli olabileceği ancak izin verilen kalma süresinin genelde 6 aydan fazla olmadığı açıklanmıştır.

Türk insanlarının Amerika'da bulunuşuna dair bilgi verilmiş ve Amerika Doktorlar Derneği'ne üye toplam 1700 üyenin 2020 itibariyle 5 Türk doktorunun olduğu belirtilmiştir.

Son olarak, öğrenci vizesi başvurusu için bankada bulunması gereken minimum para miktarı ile vize ücretleri ve ödeme yöntemleri dahil olmak üzere detaylı bilgiler sunulmuştur. Diğer konularda da detaylı açıklamalar yapılmıştır.
 
Geri
Üst