Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
Su, tuz
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye ince doğranmış soğan ve sarımsak, sıvı yağ, tereyağı konur ve kavrulur.
Salça,nane, pul biber eklenir. Biraz daha kavrulur.
Daha sonra mercimek, bulgur ve pirinç ek edilir. Tuzu eklenir.
10 bardak su eklenir.
Pişmeye bırakılır.
Kıvamı koyu gelirse biraz daha su eklenir. Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
Su, tuz
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye ince doğranmış soğan ve sarımsak, sıvı yağ, tereyağı konur ve kavrulur.
Salça,nane, pul biber eklenir. Biraz daha kavrulur.
Daha sonra mercimek, bulgur ve pirinç ek edilir. Tuzu eklenir.
10 bardak su eklenir.
Pişmeye bırakılır.
Kıvamı koyu gelirse biraz daha su eklenir. Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı