Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Tuz
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağı ek edin.
Akabinde rendelenmiş sarımsak ve soğanı da kavurmaya koyun.
Sonrasında salçasını ve baharatlarını ek edin yeterlice kavurun.
Onları güzelce kavurduktan sonra kırmızı mercimeği pirinci ve bulguru içine koyun ve kavurun.
Son olarak sıcak suyu. Kısık ateşte pişirin şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Tuz
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağı ek edin.
Akabinde rendelenmiş sarımsak ve soğanı da kavurmaya koyun.
Sonrasında salçasını ve baharatlarını ek edin yeterlice kavurun.
Onları güzelce kavurduktan sonra kırmızı mercimeği pirinci ve bulguru içine koyun ve kavurun.
Son olarak sıcak suyu. Kısık ateşte pişirin şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı