AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ezogelin Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 yarı çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz (kontrollü)
1 limon suyu (kontrollü )

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce mercimek,pirinç ve bulguru yıkayıp tencereye alalım .
Üzerine 3 su bardağı su koyalım ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
Mercimekler pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Başka bir tencereye yağımızı koyup küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip düzgünce kavuralım, soğan kavrulurken sarımsağı da ezip koyalım.
1 yemek kaşığı un ekleyelim ,kavurmaya devam edelim.
Kavurduğumuz soğanın içerisine 1yemek kaşığı biber salçası, 1yemek kaşığı domates salçası ekleyi kavurmaya devam edelim.
Kavurduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, eklerken tel çırpıcı ile daima karıştıralım topak topak olmasın diye.
Daha sonra pişirdiğimiz sosu haşladığımız mercimeğin içine boşaltalım su oranını birleştirdikten sonra ayarlayalım.
En son baharatları, limon suyunu ve tuzunu da ekleyip düzgünce karıştırıp tel şehriyeyi bu ortada ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirelim ,dibine tutmasın diye.
Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst