AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ezogelin Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağından biraz az bulgur
1 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı ilik suyu yahut et suyu
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı kuru nane
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeği yıkayıp, yağsız tencereye alın gaz yapmaması için önden orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
Pirinç, bulgur ve et suyu ekledikten sonra kaynar su döküp, suyunu ayarlayın.
Diğer taraftan yağı tavaya alıp, soğanı ince ince doğranmış soğanı yağa eleyip pembeleşinceye kadar kavurun salçaları ve baharatları ekleyin.
Çorbadan bir kepçe alıp, salçalı soğana ekleyip karıştırın ve bu karışımı çorbaya ek edin. Bir iki taşım kaynatıp, istediğiniz kıvama gelince altını kapatıp, limon ile sıcak servis yapın afiyet olsun.
Not: Biz biraz koyu kıvamlı çorba seviyoruz siz istediğiniz yoğunluğa getirip afiyetle tüketebilirsiniz.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst