AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezo Gelin Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 adet kellesoğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım cay bardağı zeytinyağ
1’er cay kaşığı karabiber kırmızıbiber kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
8 su bardağı su

Ezo Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye zeytinyağ ve tereyağı alalım soğanı sıçan dışı doğrayalım.
Kavuralım.
Ocağı kısalım unu ekleyip biraz kavurup salça, tuz nane ve baharatları ekleyip birkaçdakikada bu biçimde kavuralım.
Mercimek pirinç ve bulguru yıkayıp ekleyelim bir iki çevirelim suyu ekleyip bir el çırpıcısıyla güzelce karıştıralım ki un topaklanmasın.
Kapağı biraz açık kalacak halde kapatalım ki mercimek çok köpürür taşar altını kısalım.
Aradabir karıştırarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çorbamız hazır.
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst