AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezo Gelin Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 diş sarımsak (Küçük doğranmış)
1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
9 su bardağı sıcak su
Baharatlar
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
1 çimdik kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Ezo Gelin Çorbası Tanımı Yapılışı

Tereyağ ve zeytinyağı eritilir. Soğan ek edilir.
Soğan biraz kavrulduktan sonra, sarımsak eklenir.
Salçalar konur ve düzgünce karıştırılır.
Yıkanmış bulgur, pirinç ve mercimek konulur. Bir kaç defa karıştırılır.
Sıcak su ek edilerek, içindekiler yumuşayıncaya kadar orta ara karıştırılarak pişirilir.
Tüm baharatlar eklenir.
Rondodan geçirilir. İsterseniz, rondodan geçirmeden de, tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst