AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezo Gelin corbasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ezo Gelin çorbası nasıl yapılır?​

Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.
- 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
- Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.

Soğan çorbası nasıl hazırlanır?​

Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını tencerede eritin.
- Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın.
- Kıvamı koyulaştığında su ilave edilip karıştırma işlemine devam edin.
- Soğan çorbasını, zeytinyağlı biber dolması ile birlikte servis edebilirsiniz.
Soğan çorbası nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Sarımsağı doğrayın, soğanı küp küp doğrayın ve sıvı yağda kızarana kadar karıştırarak kavurun. Sonra unu ekleyin 1-2 dakika daha kavurun, sonra soğuk suyu yavaşça karıştırarak ekleyin et suyunu da ekleyin.10 dakika kısık ateşte kaynatın sonra blenderdan geçirin. Tuzunu atın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun….
Ezo Gelin çorbasının sosu nasıl yapılır?
Tavaya yağımızı koyup, unu atalım. 1 dk kavurup, salçasını atalım. 1 dk da salçayı kavurup, üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökelim. Baharatlarımızı da atıp, 5 dk kaynatalım. Sosumuz hazır.

Nefis yemekler ezogelin çorbası nasıl yapılır?​

Geçelim nasıl yapıldığına.
- Tencerimize sıvı yağ koyup, soğan ve sarımsağı hafif kavuruyoruz.
- Üzerine yıkanmış kırmızı mercimeği, pirinç ve bulguru ekliyoruz.
- Ardından sıcak suyunu, tuzunu ayarlayıp kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Ara ara karıştıralım ki pirinçler dibine tutmasın.
- 15 dk kaynatalım.

Soğan çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?​

Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
- 1 kaşık tereyağını tencerede eritin.
- Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin.
- Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin.
- Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin.
 
Geri
Üst