AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezo Gelin Çorbası (Blenderdan Geçirmeye Son )

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ezo Gelin Çorbası (Blenderdan Geçirmeye Son ) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı tuz
2 litre kadar sıcak su az gelirse ekleyebilirsiniz

Ezo Gelin Çorbası (Blenderdan Geçirmeye Son ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle doğradığımız soğan ve sarımsakları yağ eklediğimiz düdüklü tencerede kavuruyoruz.
Üzerine salça ve baharatlarıda ekleyip, 2 dk daha kavuruyoruz.
Ardından güzelce yıkayıp, süzdürdüğümüz mercimek, bulgur ve pirinçleri tencereye ekliyoruz.
Bir iki karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatıp, kaynamaya bırakıyoruz.
Pişen çorbamızın kıvamına bakıyoruz istediğimiz kıvama gelmişse servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim
Ezo Gelin Çorbası (Blenderdan Geçirmeye Son ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst