AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezmesi yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ezmesi yemeği nasıl yapılır?​

Fırında Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeler küp küp doğranıp uygun bir tepsiye alınır.
- Üzerine kıyma ve baharatlar yağ eklenir.
- Salçada eklenir iyice karıştırılır.
- Tepsiye istiflenir fırına verilir.
- 180 derecelik fırında iyice pişirilir. Afiyet olsun 🌞
Acılı Ezme ile ne yenir?
Acı sevenlerin bayılarak yediği, acı sevmeyenlere bile acıyı sevdiren muhteşem lezzet: Acılı ezme… Acılı ezme Türk kültüründe, özellikle kebap ve et yemeklerinin yanında sıkça rastladığımız bir mezedir ve bu nedenle de acılı ezme tarifi vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaktadır.
Domates mezesi nasıl hazırlanır?
Kuru soğanı ve yeşil biberi robotta karıştırın, suyunun süzülmesi için süzgece alın. Daha sonra domates, sarımsak, taze nane ve maydanozu robottan geçirin. Suyu süzülen soğanlı karışımla domatesli karışımı birbirine ekleyin. Biber salçası, zeytinyağı ve baharatları da karıştırın.

Ezmenin içine ne konulur?​

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 3adetbüyük boy domates.
- 3adetyeşil sivri biber.
- 6adettaze soğan.
- 1/2demetmaydanoz.
- 1tatlı kaşığıbiber salçası
- 1adettaze sıkılmış limon suyu.
- 2yemek kaşığınar ekşisi.
- 1tatlı kaşığınane.
Lokanta usulü meze nasıl yapılır?
Çekilmiş soğanın suyu el ile iyice sıkılarak soğan bir kaba alınır. Domatesin kabuğu soyulur. Domates ve çarliston biberde rondodan iyice çekilir. Bir süzgece alınıp domatesin suyu da iyice süzülüp soğan olan kabın içine alınır.
Evde domates ezmesi nasıl yapılır?
Acılı lokanta ezmesi için; 4 adet orta boy olgun domatesin ve 1 adet orta boy soğanın kabuğunu soyup, 3-4 parçaya kesin. 2 adet yeşil biberin ve 1 adet kırmızı acı biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberleri minik minik doğrayın. Kestiğiniz soğanı mutfak robotu içine koyun.
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin. Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.
 
Geri
Üst