AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezher Universitesi neden kuruldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ezher Üniversitesi neden kuruldu?​

970 veya 972’de Fatımîler tarafından İslami eğitim verilmesi amacıyla kuruldu. Dünyadaki ilk üniversitelerden biridir ve Arap dünyasında müfredatı dini ilimlerin yanı sıra pozitif ilimlerden de oluşan dersler de dahil olmak üzere modern bir üniversite olarak ayakta kalabilen tek kurumdur.

Ezher Üniversitesi kim kurdu?​

MuizAl-Azhar University, Al Dirasa branch / KurucusuMuiz veya el-Muiz Li-Dinillah veya Arapça tam adıyla Ebu Temim Mead el-Muizz Li-Dinillah, 19 Mart 953 – 21 Aralık 975 arasında Fatımi Devleti’nin 4. halifesi ve 14. İsmailiyye imamı. Vikipedi

Almanyada ilahiyat mezunu ne iş yapar?​

Almanyada ilahiyat mezunu ne iş yapar?
İlahiyat fakültelerinden mezun olan öğrencilerin özellikle okullarda İslam din dersi öğretmeni veya imam olması öngörülüyor.

El Ezher Üniversitesi’nde hangi bölümler var?​

El Ezher Üniversitesi’nde hangi bölümler var?
El Ezher Üniversitesi, 5 ayrı fakültede Arapça ve İslami ilimler eğitimi vermektedir. Bunlar; İslam ve Medeni Hukuk Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Fakültesi, Din Usulleri Fakültesi, İslami Eğitim ve Arapça Fakültesi ve İslami Davet Fakültesi’dir.

Ezheri ne demek?​

Güzel ve parlak olan. Pek beyaz ve parlak.

Ilahiyat mezunları yurt dışında çalışabilir mi?​

Uluslararası İlahiyat Programından mezun olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışı teşkilatında “yurt dışı sözleşmeli din görevlisi” olarak görev alabilmektedir.

Ezher kız ismi mi?​

Ezher kız ismi mi?
Ezher isminin cinsiyeti: Kız ismi olarak kullanılmaktadır.

El Ezher Şeyhi Kimdir?​

El Ezher Şeyhi Kimdir?
Ahmed Muhammed et-Tayyib (d. 6 Ocak 1946, Kurne), Mısırlı imam, akademisyen ve siyasetçidir. Mart 2010’dan beri el-Ezher şeyhi olarak görev yapmaktadır. 2002-2003 yılları arasında Mısır başmüftüsü, 2003-2010 yılları arasında ise el-Ezher Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştır.

Yurt dışı din görevlisi nasıl olunur?​

Yurt dışında görevlendirilecek din görevlileri, mülakat şeklinde yapılacak olan “Mesleki Yeterlilik Sınavı” ile “Temsil Yeteneği Sınavı” olmak üzere iki aşamalı sınava tabi tutulacaktır. ”Mesleki Yeterlilik Sözlü Sınavı’nda başarılı olan adaylar ”Temsil Yeteneği Sınavı”na alınacaklardır.

Uluslararası ilahiyat programı ne demek?​

Uluslararası İlahiyat Programı yurt dışında yaşayan Türk gençlerine ve Türkiye kökenli olmayan diğer adaylara ülkemizde dini yükseköğrenim imkânı sağlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve koordine edilen bir burs programıdır.

Ezher Üniversitesi, 970 veya 972 yılında Fatımîler tarafından İslami eğitim verilmesi amacıyla kurulmuştur. Dünyadaki ilk üniversitelerden biri olan Ezher Üniversitesi, modern bir üniversite olup müfredatında dini ilimlerin yanı sıra pozitif ilimlerden de dersler bulundurarak farklı alanlarda eğitim vermektedir. Kuruluş amacı İslami eğitimi yaymak ve geliştirmek olan Ezher Üniversitesi, Arap dünyasında önemli bir eğitim kurumu olarak kabul edilmektedir.

Ezher Üniversitesi, Fatımî Halifesi Muiz tarafından kurulmuştur. Muiz Li-Dinillah, Fatımî Devleti'nin 4. halifesi ve 14. İsmailiyye imamı olup Ezher Üniversitesi'nin temellerini atmıştır.

El Ezher Üniversitesi günümüzde 5 farklı fakültede eğitim vermektedir. Bu fakülteler şunlardır:
1. İslam ve Medeni Hukuk Fakültesi
2. Arap Dili ve Edebiyatı Fakültesi
3. Din Usulleri Fakültesi
4. İslami Eğitim ve Arapça Fakültesi
5. İslami Davet Fakültesi

Ezher kelimesinin anlamı ise "güzel ve parlak olan" ya da "pek beyaz ve parlak" şeklinde ifade edilmektedir. İsmi kızlar için kullanılabilmektedir.

Öte yandan, Almanya'da ilahiyat mezunu olan bireyler genellikle okullarda İslam din dersi öğretmeni veya imam olarak çalışma imkanına sahiptirler. Uluslararası İlahiyat Programlarına katılan mezunlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışındaki teşkilatlarında "yurt dışı sözleşmeli din görevlisi" olarak görev almaktadırlar.

El Ezher Şeyhi olarak görev yapan isim ise Ahmed Muhammed et-Tayyib'dir. Kendisi Mısırlı bir imam, akademisyen ve siyasetçi olup 2010 yılından beri El Ezher Şeyhi olarak görev yapmaktadır.

Yurt dışı din görevlisi olabilmek için adaylar, Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Sınavı adlı iki aşamalı sınav sürecinden geçmelidirler. Sınavlardan başarıyla geçen adaylar yurt dışında din görevlisi olarak görevlendirilebilirler.

Son olarak, Uluslararası İlahiyat Programı; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt dışında yaşayan Türk gençlerine ve Türkiye kökenli olmayan diğer adaylara ülkemizde dini yükseköğrenim imkanı sağlamak üzere başlatılan ve koordine edilen bir burs programıdır.

Geri