AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ezhel'den sonra Ben Fero'ya da soruşturma açıldı

haberci

Yeni Üye
Geride bıraktığımız sene popüler rap sanatçılarının şarkılarından dolayı mahkemede yargılandığına şahit olmuştuk. Kliplerinde ve sözlerinde gösterdiklerinden dolayı soruşturma açılan rapçilerden bazıları bu sebepten dolayı hapis bile yatmıştı. Şüphesiz bu rap sanatçıları arasında bu konuda en popüler olanların başında Ezhel
geliyordur. Bir önceki albümüyle güzel bir çıkış yakalayan sanatçıdan sonra bu kez de
Ben
Fero
hakkında
soruşturma
açıldı. Sözcü'nün haberine göre Ben Fero, şarkı ve kliplerinde kendisini takip eden gençlere kötü örnek olduğu, alkol ve sigara tüketimini özendiren unsurlar bulunduğu gerekçesiyle savcılığa şikayet edildi.
Ezhel'den sonra Ben Fero'ya da soruşturma açıldı
Şikayet eden kişi ise gerekçe olarak Ben Fero'nun, içki şişesini kafasına diktiğini ve şarkısında küfürlü sözler kullandığı belirtti. İlk olarak
Mahallemiz Esmer
'le tanınan
Ben Fero
, daha sonrasında
Demet Akalın
isimli bir şarkı yapmış ve klibinde Demet Akalın göstermesiyle daha da ünlü olmuştu. Konu ile alakalı olarak geçtiğimiz sene Ezhel, "Benim kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum" söyleminde bulunmuştu.

Evet, geçtiğimiz senelerde popüler rap sanatçılarının sözleri ve klipleri nedeniyle yargılandığı olaylara tanık olduk. Özellikle Ezhel'in mahkemede yargılanması ve hapis cezası alması oldukça ses getirmişti. Şimdi ise Ben Fero'nun da benzer bir durumla karşı karşıya kaldığına şahit oluyoruz.

Ben Fero hakkında açılan soruşturmanın, gençlere kötü örnek olduğu, alkol ve sigara tüketimini özendirdiği gerekçesiyle başlatıldığı söyleniyor. Şikayet eden kişi, Ben Fero'nun içki şişesini kafasına diktiği ve şarkısında küfürlü sözler kullandığı konularına vurgu yapıyor. Ben Fero'nun özellikle "Demet Akalın" şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşması, onun popülerliğini artırmıştı.

Benzer bir durumda Ezhel'in savunması üzerine, sanatçıların ürettikleri eserlerin sanat olduğu ve toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetlerinin olmadığı belirtilmişti. Ben Fero da muhtemelen benzer bir savunma yapacaktır. Rap müzik, genellikle sosyal sorunlara, hayatın gerçekliklerine, gençlerin yaşadığı deneyimlere yansıtma amacı taşır. Ancak bazı durumlarda sözler ve kliplerin içeriği nedeniyle toplumda tartışmalara yol açabiliyor.

Sonuç olarak, sanat ve özgürlük arasındaki denge her zaman hassas bir konudur. Rap sanatçılarının yarattığı eserlerin özgür ve eleştirel bir şekilde değerlendirilmesi önemlidir. Ancak toplumda olumsuz etki yarattığı düşünülen içeriklerin de gerekli merciler tarafından incelenmesi ve gerektiğinde yasal süreçlerin başlatılması da doğaldır. Bu tür durumlar, sanat ve ifade özgürlüğü ile toplum değerleri ve normları arasındaki dengeyi sorgulamamıza sebep olabilir.

Geri