AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eylul'un Elmalı Kurabiyesi

haberci

Yeni Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Bu guzel kurabiyeyi uzun zamandır yapıyorum şimdiye kadar benim kadar guzel yapana rastlamadım diyebilirim oldukca mutevaziyim değilmi imageseylulunelmalikurabiyesi5af6605677dddpng şaka bir yana bunu ben değil ama cevremdeki herkes soyler senin yaptığın gibi lezzetli olmuyor bir turlu tutturamıyoruz diye sanırım elimde ayrı bir lezzet var
Sozu fazla uzatmadan Kurabiyemizin tarifine gecelimmi ne dersiniz imageseylulunelmalikurabiyesi5af66057887aegif
Evet once Elmalı Kurabiyemiz icin gerekli olan malzemeler şoyle
Yarım paket margarin
1 cay bardağı taze yoğurt
1 cay bardağı sıvıyağ1 paket kabartma tozu
Vanilya
Uzeri İcin Pudra Şekeri
İc malzemesi icin gerekenler
1 Adet Elma rendelenmiş olması gerekiyor
Bir su bardağı toz şeker
Biraz tarcın eğer seviyorsanız cevizde ilave edebilirsiniz ic malzemesine
Margarini eritin uzerine tum malzemeleri ialve edin ve kulak yumuşaklığında guzel bir hamur elde edin hamuru bir kenara bırakın 20 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacak
Bu arada biz ic malzememizi hazırlıyalım
Elmayı soyun ve rendeleyin uzerine şekeri ilave edin ocağa koyun kısık ataeşte elmaları iyice pişirin altını kapattıkdan sonra uzerine tarcın ve ceviz katabilirsiniz karıştırın ve soğutun
Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar alıp avucunuzun icerisinde acın icerisine ic malzemesinden koyun ve kapatın ek yeri alta gelecek şeklde tepsiye dizin Kurabiyeleri hazırlaıdkdan sonra orta dereceli fırında uzeri pembeleşinceye kadar pişirin
Servis tabağna alın ve uzerine pudra şekeri ilave edin işte bu kadar kolay ve oldukca lezzetli bir kurabiye tarifi
Not:Bekledikce bayatlamıyor tam tersine daha da cok lezzet kazanıyor imageseylulunelmalikurabiyesi5af660589405agif
Afiyet Olsun
Forumdas:Eylul

Merhaba Eylül,

Verdiğiniz Elmalı Kurabiye tarifi oldukça lezzetli ve detaylı gözüküyor. Malzemelerin uygun miktarları ve hazırlanış şekli tarifinizi oldukça pratik hale getiriyor. Elmalı Kurabiyeler tarifinizle ilgili bazı notlar ve önerilerim olacak:

1. Unutmayın ki fırınlar farklı sıcaklık ayarlarına sahip olabilir, bu nedenle kurabiyelerinizin pişme süresi değişebilir. Pişme süresi için sadece "pembeleşene kadar" belirtmek yerine, yaklaşık kaç dakika sürede piştiği konusunda da bilgi vermek daha yardımcı olabilir.

2. Hamuru dinlendirirken streç filme sararak buzdolabında bekletirseniz, hamurun kıvamı daha da iyileşebilir ve kurabiyeler daha da lezzetli olabilir.

3. İç malzemesini hazırlarken elmanın sulu olmamasına dikkat edin, aksi halde iç malzeme fazla sulu olabilir ve kurabiyenin yapısını bozabilir.

4. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri yerine tarçın serpebilir veya eritilmiş çikolatayla da süsleyebilirsiniz.

Tarifinizi deneyenlerin mutlaka daha lezzetli sonuçlar alacaklarına eminim. Elmalı Kurabiye tarifinizi paylaştığınız için teşekkürler, umarım herkes bu nefis tarifi deneyerek keyifli anlar yaşar. Afiyet olsun!

Geri