Ey Cebrail vahyi kimden alıyorsun?
Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) Cebrail (Aleyhis-selam)’a sordu, Cebrail (Aleyhis-selam) cevab verdi: – Ya Muhammed! Ben de hayret ettim; vahyi Allahu Teala’dan alıp bana söyleyen de sensin. Burada benden alıp halka söyleyen de sensin dedi.”Burak adlı binek nedir?
Burak (Arapça: براق), İslam inancına göre, Muhammed’in Miraç’ta kullandığı binektir. Burak, anlam olarak Allah’a yaklaşan ve yaklaştıran demektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir.Burak adlı binek Peygamberimizden S.a.v asırlar önce hangi Peygamber binmiştir?
Burak adlı binek Peygamberimizden S.a.v asırlar önce hangi Peygamber binmiştir?Muhammed (s.a.v.) bir gece Mekke’den Kudüs’e giderek Allah’ın (c.c.) huzuruna çıktı ve Miraç hadisesi gerçekleşti. Peygamberimizin İsra sırasında Kudüs’e ulaşması ise Burak isiminde bir binek vesilesiyle gerçekleşti.
Cebrail neden 3 defa hızlı indi?
Cebrail neden 3 defa hızlı indi?Rivayete göre Cebrail as’ın yeryüzüne hızla 3 kez inmiştir. * 1) Hz İbrahim a.s ateşe atılırken * 2) Hz. İbrahim, Oğlu Hz. İsmail’i kurban edeceği sırada * 3) Uhud savaşında darbe alan Peygamber efendimizin yanağından süzülen bir damla kan yere düşmemesi için.
Peygamberimiz ile Cebrail kaç defa mukabele okumuştur?
Peygamber Efendimiz’in (asm) vefât edeceği yılın Ramazan ayında Hazret-i Cebrâil (as) iki defa geldi ve Kur’ân-ı Kerîm’i baştan sona iki defa mukabele tarzında karşılıklı tilâvet buyurdular. Peygamber Efendimiz (asm) Kur’ân’ı başkasından dinlemeyi de severlerdi.Cebrail aleyhisselam kaç yaşında?
Meraklısına not: 5 milyar yıl ediyor.Burak nasıl hayvandır?
Burak nasıl hayvandır?Hz. Muhammed’ın Burak’a binip Miraç’a çıktığı söylenir, yani Burak attır. Katırdan küçük, merkepten büyük beyaz renkli çarptığında ayaklarını hızlandıran, uyluğunda iki kanadı olan ve adımını gözünün gördüğü mesafenin biraz daha ilerisine atabilen bir hayvandır…
Kasva ne anlama gelir?
Kasva ne anlama gelir?Muhammed’in devesi… Kulağındaki küçük bir kesikten dolayı bu adla anılan gri renkli (şehbâ) dişi bir devedir.