- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Expo Dünya Fuarı ilk kez hangi ülkede?
Tarihteki bu ilk uluslararası fuar, Londra’daki ünlü Hyde Park’ta özel olarak inşa edilen Kristal Saray’da (Crystal Palace) açık kaldığı 1 Mayıs – 11 Ekim 1851 tarihleri arasında 6.000.000’dan fazla ziyaretçiyi ağırladı.EXPO fuarının ilk organizasyonu nedir?
İlk Expo 1851 yılında Londra’da, Hyde Park’ta, Kristal Palas’ta “Great Exhibition of the Works of Industry of All Nations” teması altında düzenlenmiştir.EXPO da ne oluyor?
EXPO insanlığın karşılaştığı temel zorluklara çözüm bulmak için tüm dünyayı bir araya getirir. Katılımcılar bir sergi alanı veya pavyon kurarlar ve bu alanda tema ve alt temalarla ilgili kendi deneyimlerini ve fikirlerini sunarlar. Ayrıca konferanslar, çalıştaylar gibi profesyonel toplantılar organize edilir.
Expo 2022 nerede yapılacak?
10 Aralık 2021 – 30 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Antakya ve İskenderun bölgelerinde 2 adet olmak üzere toplamda 300 dönüm arazi üzerinde kurulmaktadır. Antakya Expo alanı 200 dönüm büyüklüğünde bir alana yayılmaktadır.
Expo 21 ne demek?
EXPO ilerleme ve iş birliğini sağlamaya yönelik bir diyalog platformudur. İnsanlığın karşılaştığı temel zorluklara çözüm bulmak için tüm dünyayı bir araya getirir. EXPO’da katılımcılar bir sergi alanı veya pavyon kurarlar ve bu alanda tema ve alt temalarla ilgili kendi deneyimlerini ve fikirlerini sunarlar.EXPO organizasyonları ne demek?
EXPO, kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir olimpiyattır. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) şu anda 4 tür EXPO düzenlemektedir: Dünya EXPO’su, Uluslararası özel temalı EXPO, Bahçecilik EXPO’su ve Milano Trienal.EXPO amacı nedir?
EXPO; Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir olimpiyattır. Dünya sergisi ya da Dünya fuarı anlamına gelen EXPO, yenilikçi paylaşımları ve ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinliktir.