Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Exe kodu nedir?

Editör

Yeni Üye

Exe kodu nedir?​

EXE, “Executable File Format” yani çalıştırılabilir dosya formatıdır. Exe dosyası bilgisayar programlarının içerisinde Windows, işletim sisteminde, Symbian, işletim sisteminde ve OS/2 işletim sistemleri içerisinde kullanılmaktadır.

EXE dosyası nasıl yazılır?​

EXE dosyası nasıl yazılır?
EXE dosyan için bir isim gir. “Dosya adı” kutusuna bir isim gir ve ardından .exe uzantısını ekle. Böylece dosyan bir EXE olarak kaydedilecek. Örneğin, EXE dosyasına “bezelye” ismini vermek için bezelye.exe yazman gerekir.

Executable bir programın source kodlarını nasıl elde edebiliriz?​

Programı çalıştırdıktan sonra File > Open yolu izlenerek veya incelenecek exe dosyası “Assembly Explorer” üzerine sürükle bırak yolu ile exe dosyası programa yüklenmiş olur. Bundan sonra kodları görüntülenmek istenen bölüm üzerine sadece çift tıklama ile kodlar görüntülenebilir.

Exe uzantılı dosyalar nedir?​

Exe uzantılı dosyalar nedir?
Sözlük anlamı çalıştırılabilir olmakla beraber bağımsız çalışabilen Windows Application dosya uzantısı (.exe) uzatılmış halidir. DLL dosyaları executable bir uygulama olmaksızın kullanılamazken exe uzantılı uygulama dosyaları bağımsız çalışabilirler.
Exe dosyası virüs mü?​
Windows.exe dosyası bir virüs. Malwarebyes ile temizleyebilirsin. Windows.exe dosyasını Backdoor.Bladabindi olarak bulacaktır.

Exe dosyası ne demek?​

Exe dosyası ne demek?
Windows işletim sistemlerinde bulunan .exe uzantılı dosyalar uygulama dosyalarıdır. Executable kelimesinden gelen bu dosyanın açılımı ise uygulanabilir, çalıştırılabilir şeklindedir.

Exe dosyaları virüs mü?​

Exe uzantılı dosyalar nasıl açılır?​

Exe uzantılı dosyalar nasıl açılır?
Kişiler herhangi bir uygulama veya program yüklediğinde, bu uygulamaların exe uzantılı olduğunu görür. Bu dosyalar genellikle çift tıklanarak kurulur. Bir yükleme dosyasını ifade eden exe uzantıları, kolay bir şekilde açılabiliyor. Direkt üstüne tıklama yapıldığında kurulum işlemlerine otomatik olarak başlıyor.

Exe dosyası nasıl bulunur?​

Yöntem #1: Windows’ta EXE dosyası açma:
- Adım #1: Açmak istediğiniz EXE dosyasının üstünde çift tıklayın, açılacaktır.
- Adım #2: Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın.
- Adım #3: HKEY_CLASSES_ROOT\.exe adresine gidin.
- Adım #4: Varsayılan dosyası üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #5: Değiştir seçeneğine tıklayın.

Exe neyin kısaltması?​

Exe neyin kısaltması?
Exe dosyası zararlı mı?​
mp3, mp4 tarzı dosyalar gerçekten ses dosyalarıysa virüslü olması imkansız fakat adına . mp3 yazılmış bir exe dosyası da olabilir… şuan da %99 virüs bulaştıracak uzantılar .exe ve . dll dir ikisi de MS-DOS bilgisi barındırır ve windows üzerinde dinamik olarak çalışır.

Exe virüsü nasıl temizlenir?​

Exe virüsü nasıl temizlenir?
Win +R Tuşları Çalıştır Penceresini Açıyoruz Buraya Cmd Komutumuzu yazıyoruz. Bu Komut ile Karşımıza Dos komutu Açılacaktır. Bu Dos Komutuna ” attrib -h -r -s /s /d *.* ” tırnak işaretleri olmadan yazınız. Bu komutları Yazdığınızda kalıcı bir çözüm üretecektir.

Merhaba,

EXE dosyaları, yani çalıştırılabilir dosya formatları, bilgisayar programlarının yürütülebilir dosya formatlarıdır. Bu dosyalar genellikle Windows, Symbian ve OS/2 gibi işletim sistemlerinde kullanılırlar. EXE dosyaları, içerdikleri programın yürütülmesini sağlarlar.

EXE dosyaları yazılırken adı belirlenirken, dosyanın adı girildikten sonra ".exe" uzantısı eklenerek kaydedilir. Örneğin, dosyaya "bezelye" adını vermek istiyorsanız, "bezelye.exe" olarak kaydetmelisiniz.

Executable bir programın source kodlarına erişmek istediğinizde, programı çalıştırdıktan sonra "File > Open" seçeneğini kullanarak veya Assembly Explorer programına exe dosyasını sürükleyerek yükleyebilirsiniz. Daha sonra source kodlarını görmek için istediğiniz bölümü çift tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

EXE uzantılı dosyalar Windows uygulama dosyalarını temsil eder. Bu dosyalar bağımsız olarak çalışabilen dosyalardır ve genellikle uygulama yüklemelerinde kullanılırlar. DLL dosyaları gibi bağımlılıklara ihtiyaç duymadan çalışabilirler. Ancak, bilgisayarınızda bulunan bir EXE dosyasının virüs içerip içermediğini anlamak için güvenilir bir antivirüs programı kullanmanız önemlidir.

EXE dosyaları genellikle virüslerin yayılmasında kullanılan bir araç olabilir. Windows.exe gibi bir dosya virüs içeriyorsa, Malwarebytes gibi bir antivirüs programı kullanarak temizleyebilirsiniz. Dosyanın tespit edilen virüs türüne göre temizlik işlemi gerçekleştirilecektir.

Exe dosyaları genellikle Windows uygulamalarını temsil eder ve açmak için genellikle çift tıklama yöntemi kullanılır. Exe dosyası açıldığında genellikle uygulamanın yüklenmesi başlar. Exe dosyaları işletim sisteminde kolayca çalıştırılabilir dosyalardır.

Exe dosyasının konumunu belirlemek için Windows'ta bazı adımlar izleyebilirsiniz. EXE dosyasını açmak istediğinizde, dosyanın üzerine çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Ayrıca, kayıt defteri düzenleyicisinde .exe uzantısına giderek dosya ile ilgili bazı bilgilere erişebilirsiniz.

"Exe" kelimesi, "Executable" kelimesinin kısaltmasıdır ve uygulanabilir, çalıştırılabilir anlamına gelir. EXE dosyaları genellikle bu kısaltma ile tanımlanır ve kullanılır.

Exe dosyaları genellikle Windows uygulamalarını temsil eder ve açıldıklarında uygulamanın yüklenmesini sağlarlar. Ancak, bazı durumlarda virüs içerebilecek potansiyel risk taşıyabilirler. Bu nedenle bilinmeyen veya güvensiz kaynaklardan gelen EXE dosyalarını çalıştırmamak önemlidir.

Exe virüslerini temizlemek için önerilen bir yöntem, Win + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açmak ve Cmd komutunu girmektir. Ardından "attrib -h -r -s /s /d *.*" komutunu yazarak dosyalarınızı koruyabilirsiniz. Ancak, virüs temizleme işlemleri için güvenilir bir antivirüs programı kullanmanız her zaman daha etkili olacaktır.

Umarım sorularınıza detaylı bir şekilde cevap verebilmişimdir. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri