AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Excelde Tablo Nasıl Eklenir?

SoruCevap

Yeni Üye

Excelde tablo nasıl eklenir? Excelde tablo eklemek için, ilk olarak Excel’i açın. Ardından, sayfaya bir tablo eklemek istediğiniz hücreyi seçin. Tablo Araçları sekmesine gidin ve Tablo düğmesini tıklayın. Açılan pencerede, tablonuzun verilerini içeren hücre aralığını seçin. Tablo Alanı seçeneğini işaretleyin ve OK düğmesine tıklayın. Excel, seçtiğiniz hücre aralığını tablo olarak biçimlendirecektir. Tablonuzun başlıklarını eklemek için, tablonun üzerine tıklayın ve Tablo Araçları sekmesindeki Başlık Satırı seçeneğini işaretleyin. Tablonuz artık hazır! Verilerinizi düzenlemek ve analiz etmek için tabloyu kullanabilirsiniz.
İçindekiler

Excelde Tablo Nasıl Eklenir?​

Excel, verileri düzenlemek, analiz etmek ve görselleştirmek için kullanılan popüler bir elektronik tablo programıdır. Excel’de tablo eklemek oldukça kolaydır ve aşağıda adım adım nasıl yapılacağını açıkladık.
1. Excel çalışma sayfanızı açın ve tabloyu eklemek istediğiniz hücreyi seçin.
2. Menü çubuğundan “Ekle” sekmesine tıklayın ve “Tablo” seçeneğini bulun.
3. “Tablo” seçeneğine tıkladığınızda, “Tablo Oluştur” iletişim kutusu açılacaktır. Bu iletişim kutusunda, tablonuzun verilerinin nerede bulunduğunu belirtmeniz gerekmektedir. Verilerinizi seçin veya doğrudan hücre aralığını yazın.
4. “Tablo Oluştur” iletişim kutusunda, “İlk Satırda Başlık” seçeneğini işaretleyin. Bu, tablonuzun ilk satırının başlık olarak kullanılacağı anlamına gelir.
5. İstenirse, tablonuza bir stil uygulayabilirsiniz. Stil seçeneklerini görmek için “Stiller” bölümüne tıklayın ve istediğiniz stili seçin.
6. “Tamam” düğmesine tıklayın ve tablonuz oluşturulacaktır.
Artık Excel’de tablonuz hazır! Tablonuzun başlıklarını ve verilerini istediğiniz gibi düzenleyebilir ve analiz edebilirsiniz.

Excelde Tablo Nasıl Düzenlenir?​

Excel’de bir tabloyu düzenlemek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Tabloyu düzenlemek istediğiniz hücreleri seçin.
2. Menü çubuğundan “Tablo Araçları” sekmesine tıklayın.
3. “Düzenleme” bölümünde, tablonuzun başlıklarını ve verilerini düzenlemek için kullanabileceğiniz birçok seçenek bulunur. Örneğin, hücreleri birleştirebilir, hücreleri bölebilir, verileri sıralayabilir veya filtreleyebilirsiniz.
4. İstediğiniz düzenlemeleri yapın ve değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.

Excelde Tablo Nasıl Silinir?​

Excel’de bir tabloyu silmek oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Tabloyu silmek istediğiniz hücreleri seçin.
3. “Düzenleme” bölümünde, “Tabloyu Sil” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Bir onay iletişim kutusu açılacaktır. Tabloyu silmek istediğinize emin olduğunuzdan emin olun ve “Evet” düğmesine tıklayın.

Excelde Tablo Nasıl Kopyalanır?​

Excel’de bir tabloyu kopyalamak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Kopyalamak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Kes/Kopyala” sekmesine tıklayın.
3. “Kopyala” seçeneğini seçin.
4. Kopyalamak istediğiniz hücreye gidin ve “Yapıştır” seçeneğini seçin.
Tablo, seçtiğiniz hücreye kopyalanacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Taşınır?​

Excel’de bir tabloyu taşımak oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Taşımak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Seçili tabloyu sürükleyerek istediğiniz hücreye taşıyın.
Tablo, yeni hücreye taşınacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Boyutlandırılır?​

Excel’de bir tablonun boyutunu değiştirmek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Tabloyu boyutlandırmak istediğiniz hücreleri seçin.
2. Fareyi, hücrenin kenarında bulunan boyutlandırma işaretine getirin. Bu işaret genellikle bir çift ok simgesidir.
3. Fareyi boyutlandırma işareti üzerinde tutun ve istediğiniz boyuta kadar sürükleyin.
Tablonun boyutu istediğiniz şekilde değiştirilecektir.

Excelde Tablo Nasıl Sıralanır?​

Excel’de bir tabloyu sıralamak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Sıralamak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Veri” sekmesine tıklayın.
3. “Sırala ve Filtrele” bölümünde, “Sırala” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Sıralama iletişim kutusu açılacaktır. Sıralama kriterlerini belirleyin ve “Tamam” düğmesine tıklayın.
Tablo, belirlediğiniz kriterlere göre sıralanacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Filrelenir?​

Excel’de bir tabloyu filtrelemek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Filtrelemek istediğiniz tabloyu seçin.
3. “Sırala ve Filtrele” bölümünde, “Filtre” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Filtreleme iletişim kutusu açılacaktır. Filtre kriterlerini belirleyin ve “Tamam” düğmesine tıklayın.
Tablo, belirlediğiniz kriterlere göre filtrelenmiş olacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Hesaplamalar Yapar?​

Excel’de bir tabloda hesaplamalar yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Hesaplama yapmak istediğiniz hücreyi seçin.
2. İstenilen hesaplama işlemini yapmak için hücreye formül girişi yapın. Örneğin, toplama işlemi için “=A1+B1” yazabilirsiniz.
3. Enter tuşuna basın ve hesaplama sonucu görüntülenecektir.
Tablodaki diğer hücrelere de aynı hesaplama işlemini uygulayabilirsiniz.

Excelde Tablo Nasıl Grafik Olarak Gösterilir?​

Excel’de bir tabloyu grafik olarak göstermek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Grafik olarak göstermek istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Ekle” sekmesine tıklayın.
3. “Grafik” bölümünde, istediğiniz grafik türünü seçin. Örneğin, sütun grafik, çizgi grafik veya pasta grafik seçebilirsiniz.
4. Seçtiğiniz grafik türüne göre, gerekli verileri ve ayarları girin.
5. “Tamam” düğmesine tıklayın ve grafik oluşturulacaktır.
Tablonuz, seçtiğiniz grafik türüne göre görselleştirilecektir.

Excelde Tablo Nasıl İçe Aktarılır?​

Excel’de bir tabloyu içe aktarmak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. İçe aktarmak istediğiniz verileri içeren dosyayı açın.
3. “Dış Veri Al” bölümünde, “Metin” veya “CSV” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. İçe aktarmak istediğiniz dosyayı seçin ve “Aç” düğmesine tıklayın.
5. İçe aktarma sihirbazı açılacaktır. İçe aktarma seçeneklerini belirleyin ve “Tamam” düğmesine tıklayın.
Tablodaki veriler, seçtiğiniz dosyadan Excel’e aktarılacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Dışa Aktarılır?​

Excel’de bir tabloyu dışa aktarmak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Dışa aktarmak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Dosya” sekmesine tıklayın.
3. “Farklı Kaydet” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Dışa aktarmak istediğiniz dosya formatını seçin. Örneğin, Excel çalışma kitabı (.xlsx) veya CSV dosyası (.csv) seçebilirsiniz.
5. Dosya adını ve kaydetmek istediğiniz konumu belirleyin ve “Kaydet” düğmesine tıklayın.
Tablo, seçtiğiniz dosya formatına göre dışa aktarılacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Paylaşılır?​

Excel’de bir tabloyu paylaşmak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Paylaşmak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Dosya” sekmesine tıklayın.
3. “Paylaş” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Paylaşım seçeneklerini belirleyin. Örneğin, e-posta ile paylaşma veya bulutta paylaşma seçeneklerini kullanabilirsiniz.
5. Paylaşmak istediğiniz kişileri veya platformları seçin ve paylaşımı başlatmak için “Tamam” düğmesine tıklayın.
Tablo, seçtiğiniz paylaşım seçeneklerine göre paylaşılacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Korunur?​

Excel’de bir tabloyu korumak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Korumak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Geliştirici” sekmesine tıklayın.
3. “Koruma” bölümünde, “Tabloyu Koru” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Bir şifre belirleyin ve “Tamam” düğmesine tıklayın.
Tablo, belirlediğiniz şifre ile korunacaktır. Sadece şifreyi bilen kişiler tabloyu düzenleyebilir.

Excelde Tablo Nasıl Hücreye Bağlanır?​

Excel’de bir tabloyu hücreye bağlamak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Bağlamak istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Kes/Kopyala” sekmesine tıklayın.
3. “Kes” veya “Kopyala” seçeneğini seçin.
4. Bağlamak istediğiniz hücreye gidin ve “Yapıştır” seçeneğini seçin.
Tablo, seçtiğiniz hücreye bağlanacaktır. Bağlı tablo, orijinal tablodaki değişiklikleri otomatik olarak yansıtacaktır.

Excelde Tablo Nasıl Biçimlendirilir?​

Excel’de bir tabloyu biçimlendirmek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Biçimlendirmek istediğiniz tabloyu seçin.
3. “Biçim” bölümünde, tablonun görünümünü ve stilini değiştirmek için kullanabileceğiniz birçok seçenek bulunur. Örneğin, hücreleri renklendirebilir, kenarlıklar ekleyebilir veya yazı tipini değiştirebilirsiniz.
4. İstediğiniz biçimlendirmeleri yapın ve değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
Tablo, belirlediğiniz biçimlendirmelere göre güncellenecektir.

Excelde Tablo Nasıl Adlandırılır?​

Excel’de bir tabloya ad vermek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
1. Ad vermek istediğiniz tabloyu seçin.
2. Menü çubuğundan “Formül” sekmesine tıklayın.
3. “Tanımlar” bölümünde, “Ad Tan

Excelde Tablo Nasıl Eklenir?​

Excelde Tablo Nasıl Eklenir?
Excelde tablo eklemek için, “Ekle” sekmesinden “Tablo” seçeneğini kullanabilirsiniz.
Tabloya veri eklemek için, tablonun son hücresine tıklayarak yeni veri girebilirsiniz.
Tabloyu biçimlendirmek için, tabloyu seçip “Tablo Araçları” sekmesinden istediğiniz biçimlendirmeleri yapabilirsiniz.
Tabloyu filtrelemek için, tablonun başlıklarının üzerine tıklayarak filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Excelde Tablo Nasıl Eklenir? – “Ekle” sekmesinden “Tablo” seçeneğini kullanabilirsiniz.
Tabloya veri eklemek için – Tablonun son hücresine tıklayarak yeni veri girebilirsiniz.
Tabloyu biçimlendirmek için – Tabloyu seçip “Tablo Araçları” sekmesinden biçimlendirmeler yapabilirsiniz.
Tabloyu filtrelemek için – Tablonun başlıklarının üzerine tıklayarak filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Tabloyu sıralamak için – Tablonun başlıklarının üzerine tıklayarak sıralama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Geri