AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Excelde Makro Nasıl Oluşturulur?

SoruCevap

Yeni Üye
Excelde makro nasıl oluşturulur? Excelde makro oluşturma işlemi için öncelikle “Geliştirici” sekmesine erişmek gerekmektedir. Ardından “Makro kaydedici” seçeneği ile yeni bir makro oluşturulabilir. Makro adı ve kısayol tuşu ataması yapılır. Ardından yapılacak işlemler kaydedilir. Makro kaydedildikten sonra bu işlemi tekrar kullanmak için “Makro düzenleme” seçeneği kullanılabilir. Makro düzenlendiğinde değişiklikler kaydedilerek güncellenir. Excelde makro oluştururken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise güvenlik ayarlarıdır. Makro içeren bir dosyayı açarken güvenlik uyarılarına dikkat edilmelidir. Excelde makro oluşturmanın kolay bir şekilde yapılabilmesi için bu adımlar izlenmelidir.
İçindekiler

Excel’de Makro Nasıl Oluşturulur?

Excel’de makro oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Excel dosyanızı açın ve “Geliştirici” sekmesine gidin. Eğer “Geliştirici” sekmesi görünmüyorsa, Excel menüsünden “Dosya” > “Seçenekler” > “Özelleştirme Sekmesi”ne gidin ve “Geliştirici Sekmesini Bandıma Ekle” seçeneğini işaretleyin.
2. Adım: “Geliştirici” sekmesinde, “Kod” grubuna gidin ve “Makro Kaydı Başlat” düğmesini tıklayın. Makro kaydını başlatmak istediğiniz anda Excel tüm işlemleri kaydetmeye başlayacaktır.
3. Adım: Makro kaydını yaparken, yapmak istediğiniz işlemleri gerçekleştirin. Örneğin, hücrelere veri girişi yapabilir, formüller ekleyebilir veya çalışma sayfanızı düzenleyebilirsiniz.
4. Adım: Makro kaydını bitirmek için “Geliştirici” sekmesinde “Makro Kaydı Durdur” düğmesini tıklayın. Makro kaydı tamamlandığında, Excel kaydedilen işlemleri bir VBA kodu olarak saklar.
5. Adım: Makronuzu çalıştırmak için “Geliştirici” sekmesindeki “Makro” düğmesini tıklayın. Makronuzun adını seçin ve “Çalıştır” düğmesine tıklayarak makronuzu çalıştırabilirsiniz.

Excel’de Makro Nasıl Düzenlenir?

Excel’de var olan bir makroyu düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Excel dosyanızı açın ve “Geliştirici” sekmesine gidin.
2. Adım: “Geliştirici” sekmesinde, “Makro” düğmesini tıklayın. Makro düzenleme penceresi açılacaktır.
3. Adım: Düzenlemek istediğiniz makroyu seçin ve “Düzenle” düğmesine tıklayın.
4. Adım: Makro düzenleme modunda, istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Makro kodunun çalışma mantığını ve işlemlerini anlamak için VBA (Visual Basic for Applications) bilgisine ihtiyacınız olabilir.
5. Adım: Düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra, “Dosya” > “Kapat” seçeneğini kullanarak makro düzenleme penceresini kapatın. Değişiklikler otomatik olarak kaydedilecektir.

Excel’de Makro Nasıl Çalıştırılır?

Excel’de oluşturulan bir makroyu çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
2. Adım: “Geliştirici” sekmesinde, “Makro” düğmesini tıklayın. Makro çalıştırma penceresi açılacaktır.
3. Adım: Çalıştırmak istediğiniz makroyu seçin ve “Çalıştır” düğmesine tıklayın. Makro, kaydedilen işlemleri otomatik olarak gerçekleştirecektir.
4. Adım: Eğer makronuz parametre gerektiriyorsa, ilgili parametreleri girin ve “Tamam” düğmesine tıklayarak makroyu çalıştırın.
5. Adım: Makro işlemleri tamamlandığında, sonuçları Excel’de görebilirsiniz. Makronun ne yaptığına bağlı olarak, hücrelere veri yazılmış olabilir veya çalışma sayfanızın düzeni değişmiş olabilir.

Excel’de Makro Nasıl Silinir?

Excel’de oluşturulan bir makroyu silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
2. Adım: “Geliştirici” sekmesinde, “Makro” düğmesini tıklayın. Makro düzenleme penceresi açılacaktır.
3. Adım: Silmek istediğiniz makroyu seçin ve “Sil” düğmesine tıklayın. Bir onay iletişim kutusu açılacaktır.
4. Adım: Makroyu silmek istediğinize emin olduğunuzda, “Evet” düğmesine tıklayarak makroyu silin. Makro kalıcı olarak silinecektir.
5. Adım: Makro silindiğinde, Excel dosyanızda artık o makro ile ilişkili hiçbir işlem gerçekleştiremezsiniz. Eğer yanlışlıkla bir makro sildiyseniz, geri almak için dosyanızın önceki bir sürümünü kullanabilirsiniz.

Excelde Makro Nasıl Oluşturulur?

Excelde makro nasıl oluşturulur?
İlk 5 adımı takip ederek makro oluşturabilirsiniz.
Makro oluştururken kaydedilecek adımları belirleyin.
Excelde makro oluşturmak için VBA Editörünü kullanabilirsiniz.
Excelde makro oluştururken hataları kontrol etmeyi unutmayın.

Makro oluştururken doğru kısayol tuşlarını kullanın.
Excelde makro oluştururken kaynak kodları düzenleyebilirsiniz.
Makro oluştururken işlemi hızlandırmak için otomatik kaydetme özelliğini kullanın.
Excelde makro oluştururken hedef hücreleri doğru şekilde belirleyin.
Makro oluştururken sık kullanılan işlemleri kaydedin ve tekrar kullanın.

Geri